Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Twingo z.e.

Renaultova tvornica u Sloveniji proizvodit će električnu verziju twinga

Twingo Z.E.
Foto: Twitter
02.03.2020.
u 12:33

Električni "twingo z.e." ( što je engleska kratica za "zero emission", tj. bez štetnih ispusta) imat će do 180 kilometara dosega s jednim punjenjem

Tvornicu automobila Revoz iz Novog Mesta, u vlasništvu Renaulta, odabrala je matična francuska kompanija kao mjesto gdje će se proizvoditi električna inačica Renaultova modela twingo,  objavili su u ponedjeljak slovenski mediji.

 Električni "twingo z.e." ( što je engleska kratica za "zero emission", tj. bez štetnih ispusta) imat će do 180 kilometara dosega s jednim punjenjem, a u sklopu tvornice u Novom Mestu postavit će se, za potrebe novog modela, i pogon za montažu (sastavljanje) baterija, navode ljubljansko "Delo" i Slovenska televizija.

U Revozu već nekoliko godina proizvode  Renaultov model  Smart -  forfour eq, ali ne sastavljaju baterije za ugradnju nego ih dobivaju od stranog dobavljača.

Twingo z.e. bit će drugi po redu automobil te marke s potpunim električnim pogonom, a računa se da će mu maloprodajna cijena u Sloveniji iznositi nešto više od 24.000 eura, navode slovenski mediji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije