Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Staro ime, novi model

Puma više nije kupe, stiže novi Fordov kompaktni SUV

Ford Puma
Foto: Ford
27.04.2019.
u 06:00

Proizvođač navodi da nova Puma u prtljažnik prima 456 litara. Prtljažnik uključuje i inovaciju koju je Ford razvio prema željama kupaca. Pumino rješenje za odlaganje prtljage uključuje dubok, svestran pretinac za pohranu.

Ford Puma više nije sportski kupe kakav se proizvodio od 1997. do 2002. To je ime Ford odlučio podariti novom kompaktnom crossoveru inspiriranom SUV modelima. Iz Forda navode da novitet objedinjuje atraktivan vanjski dizajn, fleksibilnost, najveću zapreminu prtljažnog prostora u klasi i 48-voltnu tehnologiju mild-hybrid pogona. Konkretan izgled još nije poznat - Ford je objavio tek prvu fotografiju na kojoj su vidljivi samo obrisi vozila i prednja svjetla.

Proizvođač navodi da nova Puma u prtljažnik prima 456 litara. Prtljažnik uključuje i inovaciju koju je Ford razvio prema željama kupaca. Pumino rješenje za odlaganje prtljage uključuje dubok, svestran pretinac za pohranu.

Fordova EcoBoost hibridna tehnologija osigurat će snažne performanse motora s maksimalnom snagom do 155 KS. Integriran, remenom pokretan generator omogućuje povrat i skladištenje energije koja se obično gubi tijekom kočenja i zaustavljanja, kako bi se napunila 48-voltna litij-ionska, zrakom hlađena akumulatorska baterija. Puma će se početi prodavati krajem godine, a proizvodit će se u Fordovoj tvornici Craiova Assembly u Rumunjskoj.

Na tržištu bi trebao popuniti prazninu u Fordovoj SUV/crossover gami i veličinom se smjestiti između manjeg EcoSporta i veće Kuge.

VIDEO Stižu veće kazne za vozače:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije