Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novitet

Prvijenac Volvovog električnog podbrenda: Polestar 1 od 600 KS

Polestar 1
Foto: Volvo
1/4
24.10.2017.
u 10:02

- Polestar 1 prvi je auto koji će na poklopcu motora nositi znak Polestara. Svi budući Polestar modeli imat će potpuno električan pogon - rekao je Thomas Ingenlath, izvršni direktor Polestara

Polestar, Volvov podbrand poznat po modelima sportskih performansi, nastavlja se razvijati kao zasebna električna sportska marka. Polestar je, naime, potvrdio planove za svoja prva tri modela, kao i za novu tvornicu u Kini. S otkrivanjem planova o stvaranju novog električnog performance branda, Polestar je razotkrio i prvi u nizu modela. Prvijenac Polestar 1 razvija 600 konjskih snaga, a u proizvodnju bi trebao krenuti sredinom 2019. godine. Polestar će profitirati od sinergije s Volvo Car grupom, jer će tako moći brže razviti dizajn, tehnologiju i proizvodne procese.

- Polestar 1 prvi je auto koji će na poklopcu motora nositi znak Polestara. Svi budući Polestar modeli imat će potpuno električan pogon - rekao je Thomas Ingenlath, izvršni direktor Polestara.

Polestar 1
1/9

Polestar 1 je Grand Tourer Coupé s dvojim vratima i 2+2 konfiguracijom sjedala te s ‘Electric Performance Hybrid’ pogonskim sklopom. Električan automobil ovdje ima podršku motora s unutarnjim izgaranjem. Samo na struju, autonomija mu iznosi 150 km, što je trenutno najveća autonomija na električni pogon za hibridni automobil. Snaga od 600 KS i 1000 Nm smještaju ga u segment visokih performansi. Polestar 1 temelji se na Volvovoj Scalable Platform arhitekturi (SPA), no oko 50% je novo, s potpisom Polestarovih inženjera. Kako bi dinamika vožnje bila što bolja, Polestar 1 usvojio je obilje novih tehnologija. Ima najnapredniji elektronički kontroliran ovjes, karoseriju od karbonskih vlakana, nisko težište automobila. Automobil se već može naručiti - isključivo putem interneta - i nudi se na temelju dvo ili trogodišnje pretplate, bez dodatnih troškova koje donosi posjedovanje automobila. Ključ automobila je virtualan, odnosno pametan telefon vlasniku će služiti i kao ključ automobila, a taj će virtualni ključ moći dijeliti i s trećom osobom.

Polestar 2 u proizvodnju bi trebao krenuti kasnije tijekom 2019. godine, a pogon će mu biti potpuno električan. Bit će prvi električan automobil s baterijom iz Volvo Car grupe, srednje veličine, a konkurirat će Teslinom Modelu 3. Treći model u prvoj fazi Polestara bit će veći električni SUV, Polestar 3.

Komentara 1

DU
Deleted user
18:04 04.01.2018.

Začuđujuće je kako Kinezi brzo uče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije