Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPROBALI SMO

Prostorom i opremom karavanska Astra kuca na vrata višeg segmenta

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
07.05.2020.
u 11:05

Astra Sports Tourer duga je 470,2 cm. Njezina izdužena silueta putnicima na stražnjoj klupi osigurava više mjesta za glavu, a prtljažnik širi do impresivnih 1630 litara

Iako u rangu kompaktnih modela, osvježena Opel Astra u karavanskom odnosno Sports Tourer izdanju malo nadilazi te okvire. Najzaslužnija za to, naravno, upravo je izdužena silueta koja putnicima na stražnjoj klupi osigurava više mjesta za glavu, a prtljažnik širi do impresivnih 1630 litara, no ne treba zanemariti ni 266,2 cm razmaka među osovinama. Spomenuta zapremnina prtljažnika vrijedi za situaciju s preklopljenim naslonima stražnjih sjedala, kada se otvara i potpuno ravna podnica. Sa svim sjedalima u upotrebi, prtljažnik prima 540 litara.

Prostranost kabine oduševljava tim više što Astra Sports Tourer izvana ne ostavlja dojam (pre)velikog automobila te se odlično uklapa u gradske potrebe obitelji, s voljom za povremene izlete izvan mjesta stanovanja. Karavanska verzija Astre duga je 470,2 cm, pa već i time Astra kuca na vrata većeg D segmenta. Astra Sports Tourer široka je 180,9 cm, a 151 cm je visoka. U kabini, osim prostranosti, uočavamo i novu instrumentnu ploču, djelomično digitaliziranu i preglednu. Opel Astra već je serijski bogato opremljena. Osnovna cijena Astre Sports Tourer je 154.408 kn, a isprobana (s dodatnom opremom) stoji 243.843 kn.

Elastičan 1,5-litreni dizelski turbomotor, uparen sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, potiče Astrinu agilnost. Sa svoje 122 konjske snage - uglađenog rada, tek na višim okretajima izraženije bučan - otvorenim cestama lijepo krstari, ubrzavanja su dobra, potrošnja umjerena. Astrom Sports Tourer lako je manevrirati. Obnavljajući ovu generaciju Astrre – što je odrađeno u ljeto prošle godine – Opel je naglasak stavio na nove motore, koji su sada mahom trocilindrični, i nove mjenjače. Dizajnerske promjene većinom su u službi aerodinamike, poput onih koje se odnose na prednju masku i dorađen poklopac motora. Zahvaljujući tim izmjenama, na Sports Toureru je koeficijent otpora (cw) smanjen na rekordnih 0,25.

Komentara 2

Avatar MariaJE95
MariaJE95
09:00 25.05.2020.

w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Avatar BarbaraKH79
BarbaraKH79
23:31 15.05.2020.

w​​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije