Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lak budućnosti

Propast za autopraonice? Ovaj auto ne treba pranje!

Nissan Note
Foto: YouTube
1/2
26.04.2014.
u 21:00

Proizvođač automobila eksperimentira sa novim lakom nazvanim "Ultra-Ever Dry" zbog kojeg se na automobile neće "lijepiti" prljavština.

Nissan je ovog tjedna predstavio novi prototip koji bi potencijalno mogao naštetiti poslovanju autopraonica, piše Mashable.

Proizvođač automobila eksperimentira sa novim lakom nazvanim "Ultra-Ever Dry" zbog kojeg se na automobile neće "lijepiti" prljavština. Nissan je objavio da je lak, koji se trenutno testira na modelu Note, dobro reagirao na uobičajene vremenske uvjete uključujući i susnježicu, snijeg i vodu.

Njihovi stručnjaci će nastaviti testiranje sljedećih mjeseci u tehničkom centru u Europi. Proizvođač automobila još ne planira ugraditi ovaj lak u standardnu opremu automobila. Na snimci možete vidjeti kako djeluje ovaj lak zbog kojeg bi autopraonice mogle ostati bez posla.

>>Bogato opremljen Note nudi se po cijeni od 94.900 kn

>>Auto – glavna stvar u internetu stvari

Komentara 1

LO
lojtra1
22:02 26.04.2014.

Radi se o "lakovima" na bazi nano čestica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije