Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SIJEČNJU I VELJAČI

Prodano 18,4 posto više auta nego lani

VW Golf
Volkswagen/DPA/PIXSELL
06.03.2014.
u 14:15

Na rezultate je utjecala i javna nabava 1581 automobila za Vladu i ministarstva

U prva dva mjeseca 2014. u Hrvatskoj je zabilježen rast prodaje osobnih automobila za 18,4 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuju podaci agencije Promocije plus.

U siječnju i veljači registrirano je 4265 novih osobnih vozila, što su 664 vozila više nego 2013. Ako bi se promatrala samo veljača, prodaja je porasla 22,3 posto. Iako statistika to ne bilježi, činjenica je da je na te rezultate utjecala i javna nabava 1581 automobila za Vladu i ministarstva.

Nakon dva ovogodišnja mjeseca, vrh ljestvice pripada Volkswagenu koji sa 633 vozila ima 14,8 posto tržišta. Na drugom je mjestu Peugeot, slijede Škoda, Opel, Citroën te Renault. Na vrhu najprodavanijih modela u prva je dva mjeseca VW Golf sa 231 vozilom.

>> Siječanj ukazuje na blagi rast, prodano 2080 automobila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije