Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OporavaK

Prodaja automobila dokaz da Italija ove godine izlazi iz krize

Fiat 500
Foto: Charles Guerin/Press Association/Pixsell
10.02.2015.
u 17:00

Jačanje osobne potrošnje, koja se možda najplastičnije ogleda u prodaji automobila, sugerira kako će Italija, nakon tri recesijske godine, u 2015. ipak ostvariti sramežljivi ekonomski rast od prognoziranih 0,6 posto

Neuobičajeno dobra prodaja automobila za ovo doba godine možda je najčvršći dokaz da će Italija ove godine izaći iz recesije. Prema navodima Financial Timesa, talijanski trgovci svjedoče kako je siječanj bio odličan, a dobro je počela i veljača. Tvrdnje trgovaca automobilima potvrđuje i službena statistika tamošnjeg ministarstva prometa – u siječnju je kod prekojadranskog susjeda registrirano 131.000 novih automobila, gotovo 11 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Jačanje osobne potrošnje, koja se možda najplastičnije ogleda u prodaji automobila, sugerira kako će Italija, nakon tri recesijske godine, u 2015. ipak ostvariti sramežljivi ekonomski rast od prognoziranih 0,6 posto.

Luca Paolazzi, glavni ekonomist Confindustrie, najveće talijanske udruge poslodavaca, ističe kako niz makroekonomskih podataka upućuje na to da je treće najveće europsko gospodarstvo na putu oporavka.

– Stvari se kreću u pravom smjeru – kaže Paolazzi. Banka Italije prognozira da će Italija 2016. rasti čak 1,5 posto.

>> U studenome prodano 21 posto manje automobila nego u listopadu

Ključne riječi

Komentara 4

BO
borac2525
17:13 10.02.2015.

Neka nama dragih talijana sto vise po domacim plazama i njihovih eura u nasim vrecama;)

KS
krao_sam
20:15 10.02.2015.

Ja isto vozim Japanski automobil.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:28 10.02.2015.

Od svih talijanskih automobila nasli ste Porsche kao ilustraciju talijanskog izlaska iz krize.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije