Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMSKE AKCIJE

Povoljnije do guma i servisa, pregled rade i besplatno

Foto: Renault
1/3
17.11.2020.
u 10:35

Sezonsko održavanje automobila ne mora biti skupo, mnogi servisi sada nude popuste. Prigodni popusti na dijelove i servisne pakete sežu i do 30 posto, a pregled vozila nudi se bez naplate ili za jednu kunu

Povoljnije sezonsko održavanje vozila i ove je godine moguće zahvaljujući obilju posebnih akcija koje se većinom odnose na kontrolu automobila pred ulazak u hladniji dio godine, na zamjenu potrošnih dijelova poput ulja i filtra, te kupnju sezonskih artikala, poput zimskih guma, krovnih kutija i nosača. U Alfa Romeo, Fiat i Jeep servisima tako nude besplatan pregled vozila za zimu, koji pokriva i metlice brisača, tekućine u motoru i one za pranje vjetrobrana... Uz to ide i popust do 15% na dijelove koji su uključeni u pregled, a zahtjevaju promjenu.

Marke Citroën i Peugeot do kraja siječnja iduće godine vlasnicima vozila sa znakom ovih francuskih marki nude besplatan zimski pregled i 30% popusta na filtre, kočnice i amortizere prve ugradnje (originalni). Do 31. siječnja može se ostvariti i 20 posto popusta na originalnu dodatnu opremu za prijevoz. Besplatna provjera akumulatora i 15% popusta na Exide bude li potrebna zamjena svima je na raspolaganju do 30. studenog ove godine, no za članove kluba Vjernosti akcija nije vremenski ograničena. Gume grupe Continental (Continental, Semperit, Barum), članovima programa Vjernosti do 30. studenog nude se po principu 3+1, dakle tri gume plate, jednu dobiju besplatno.

Postprodajne akcije nisu zaobišle ni Renault i Dacia servise gdje je do 30. studenoga aktualna posebna ponuda zimskih guma u kojoj se zimske gume mogu kupiti po cijeni od 350 kn, koliko stoji guma Barum 185/65 R15 88T Polaris 5“. Također, nudi se 30% popusta na dodatnu opremu za transport, što uključuje krovne nosače, krovne kovčege, nosače za skije, nosače za bicikle, pregradne mreže i originalne kuke. U sklopu sezonskih pogodnosti zainteresirani mogu ‘ugrabiti’ i članstvo u programu Renault, odnosno Dacia 4+ za 1 kunu, namijenjen vlasnicima vozila starijih od četiri godine.

Nissan također nudi zimsku gumu po cijeni od 350 kuna, a uz servisnu uslugu svim strankama nude i Nissan Asistenciju za 1 kn. Popust od 30% predviđen je za kupce krovnih nosača, krovnih kovčega, nosača za skije, nosača za bicikle, pregradnih mreža i originalnih kuka. Posebna ponuda u svim ovlaštenim Nissan servisima traje do 30. studenog 2020.

Premium marke također vode računa o novčanicima svojih klijenata. U studenom i prosincu ove godine vlasnici Porsche vozila starijih od osam godina i klasičnih Porsche modela mogu ostvariti popust od 25% na originalne dijelove i zamjenu ulja.
Mercedes-Benz ovlašteni servisi za vrijeme trajanja zimske akcije (do kraja godine) nude besplatan pregled vozila za sve koji se prijave putem online rezervacije ili Mercedes me servisne aplikacije. Besplatni pregled uključuje ispravnost svjetala, stanje vjetrobrana, stanje metlica brisača, pregled pneumatika, zatim provjeru razine motornog ulja, razine rashladnog sredstva, kočione tekućine, tekućine za pranje vjetrobranskog stakla. Gleda se i stanje kočionih diskova i kočionih obloga, a provjerava se i stanje i ispravnost akumulatora. Aktualna je i dezinfekcija unutrašnjosti Mercedes-Benz vozila po akcijskih 400 kuna. Postupak dezinfekcije u kojem se koristi i ultrazvučna tehnologija traje 20 do 25 minuta, a rezultat je čist i svjež mirisni sustav grijanja, ventilacije i klimatizacije te unutrašnjost vozila. Mercedes-Benz originalna WinterFit tekućina za pranje i odleđivanje stakala u zimskoj je akciji 30 posto jeftinija te litra koncentrata za dvije litre tekućine stoji 45,45 kn. Litra originalne rashladne tekućine na akciji stoji 122 kn. Do 25% popusta nudi se na Mercedesove metlice brisača za osobna vozila, originalne kotače i ulje, do 20% na tepihe i akumulatore. Deset posto popusta predviđeno je za zimske artikle poput kadice prtljažnog prostora, krovnih nosača, nosača za skije, lanaca za snijeg, jakni, pulovera, termosice...

U Volkswagen, Audi, Seat i Škoda ovlaštenim servisima trenutno je aktualna servisna akcija koja traje do 31. prosinca ove godine, a obuhvaća razne preglede, održavanje vozila, ponude i zamjene guma, dodatnu opremu, lifestyle. Pregled vozila u 18 točaka nudi se za samo jednu kunu. Povoljnije se nude zimske gume Continental, uz koje ide i jamstvo u trajanju 24 mjeseca koje pokriva i bušenje ili oštećenje gume. Na raspolaganju su zimski kompleti kotača za svaki model u ponudi. Primjerice, četiri gume s pripadajućim naplatcima za VW Polo (Semperit Master Grip 2, 185/65 R15 88T, AZW Peak) stoje 4249 kn. Mnogi servisni paketi također se nude po povoljnijim cijenama, a dodatnu vrijednost predstavlja DataPlug modul kojega će na poklon (zajedno s ugradnjom) dobiti vozači koji kupe Volkswagenov servisni paket 4+ u vrijednosti većoj od 319 kn. DataPlug modul inače stoji 319 kn, a omogućava povezivanje pametnog telefona s automobilom.

Iz ove zimske ponude izdvajamo VW i Škoda akumulator od 61 Ah po cijeni od 695 kn, servis zamjene ulja od 446 kn (za VW Polo 1,4 mod.god. 2009./2010.). Prednje kočione obloge za Škodu Fabiju 1,2 (mod.god. 2005.) s ugradnjom stoje 426 kuna. Originalne metlice brisača za isti mode nude se po cijeni od 94 kn. Seat nudi držač za skije i snowboarde po cijeni od 940 kuna. Tri litre Audijeve zimske tekućine za stakla (do -25 Celzija) koštaju 90 kn. Zimska ponuda u servisima marki Volkswagen, Škoda, Seat i Audi obuhvaća i dezinfekciju unutrašnjosti vozila i klima-uređaja, u sklopu koje se dezinficira čitav klimatizacijski sustav i sustav dovoda zraka. Tako se stvara higijensko okruženje koje onemogućuje stvaranje bakterija i do šest mjeseci nakon čišćenja. U samo 15 minuta eliminira se 99,99 posto svih virusa, uključujući virus Covid-19, iz sustava dovoda zraka te unutrašnjosti vozila. Važno je napomenuti i da se pri dolasku u servis dezinficiraju sve kontaktne točke na automobilu - ručke na vratima i poklopcu prtljažnika, okviri vrata, prekidači, dodirni ekrani...

Zimska akcija u Toyota servisima traje do 31. siječnja, a obuhvaća više paketa. Primjerice, krovni nosač i nosač za skije ili snowboarde za Yaris stoje 1820 kn. Zimski kontrolni pregled stoji od 170 kuna za RAV4 (2020.g.) do 520 kuna za Corollu (od 2019.), a uključuje zamjenu prednjih metlica brisača, Toyotinu tekućinu za stakla do -50°C (1l), pregled akumulatora, guma, signalizacije, provjeru rashladne tekućine. Toyotini originalni brisači nude se po cijeni od 103 kn (za RAV4). U Hyundaijevim će ovlaštenim servisima za 19 kuna odraditi detaljan zimski pregled, a daju i 20% popusta na akumulatore, metlice brisača i kočioni sustav.

Zastupnik BMW i Mini vozila također je pripremio zimske pogodnosti, a odnose se prvenstveno na originalne BMW gume ili komplete kotača s oznakom zvjezdice. Uključuju, naime, besplatno osiguranje guma koje vrijedi 36 mjeseci od datuma kupnje i nudi optimalnu zaštitu uz do 100% nadoknade troškova. BMW osiguranje guma pruža zaštitu od oštećenja uzrokovana šiljastim predmetima poput čavala ili komada stakla, štete nastale udarom u rubnik, vandalizma, krađe. U slučaju oštećenja, uz BMW osiguranje guma u prvoj će se godini nadoknaditi do 100% troškova, u 2. godini 75%, a u 3. godini 50%. Za kupce BMW vozila pripremljen je i BSI paket (BMW service inclusive) s kojim tijekom 5 godina ili za prijeđenih 100.000 kilometara, ovisno što prije nastupi, vozač ne mora brinuti o dodatnim troškovima za unaprijed definirane usluge, održavanje ili trošenje komponenti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije