Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Startan

Povišenom gradskom automobilu dinamika nije strana

Hyundai
Slavko Midzor/PIXSELL
23.07.2019.
u 22:33

Startan je već od nižih okretaja, pa isprobani i20 Active ubrzava žustro, u vožnji je stabilan i ugodan

Povišeni gradski automobil ili manji SUV? I jedno i drugo. Hyundai je svoj gradski model i20 obogatio krovnim nosačima, zaštitnom plastikom oko blatobrana, zaštitom podvozja, 20 milimetara većim odstojanjem od tla. Robusnija inačica Hyundaija i20 u nazivu je dobila dodatak Active, a da je zaista aktivan uvjerili smo se tijekom testa, isprobavši primjerak pogonjen živahnim 1,0-litrenim TGDI agregatom sa 101 konjskom snagom.

Iako brojčano mala ergela, u kompaktnoj se karoseriji 1160 kg teškog vozila pokazala i više nego agilnom. Startan je već od nižih okretaja, pa isprobani i20 Active ubrzava žustro, u vožnji je stabilan i ugodan. Ovjes je nešto tvrđe podešen - kako bi pružio bolje vozne osobine - no udobnost time nije narušena. Jednolitreni turbobenzinac stiže uz precizan 5-stupanjski ručni mjenjač, dobro proračunatih prijenosnih omjera. Prosječna potrošnja, prema tvorničkim podacima, iznosi 4,5 l/100 km, a mi smo tijekom testa trošili litru i pol više. Prostora u kabini ima u skladu sa segmentom kojem automobil dug 406,5 centimetara pripada - na prednjim sjedalima komfor je primjeren, straga mjesta ima dovoljno za dvije odrasle osobe ili troje ako su u kombinaciji i djeca.

Prtljažnik je zapremnine i više nego pristojnih 326 litara. Kvaliteta materijala varira - ima tvrde plastike, ali i mekših, gumiranih dijelova. Hyundai i20 Active solidno je opremljen već od početne razine, a isprobana Premium Navi izvedba obuhvatila je, primjerice, i sustav pomoći pri kretanju uzbrdo, klima-uređaj, navigacijski i audio radio uređaj s integriranim 7-inčnim LCD ekranom u boji osjetljivim na dodir, komande radiouređaja na upravljaču, putno računalo, tempomat s ograničenjem brzine, Bluetooth s prepoznavanjem glasa, el. podizanje stakala, el. podešavanje i grijanje retrovizora, grijano stražnje staklo, LED dnevna svjetla, maglenke, prikaz stražnje kamere sa smjernicama za pomoć pri parkiranju. Isprobani primjerak do registracije stoji 125.560 kuna.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije