Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemački div

Porsche ulaže u Rimac Automobile, Mate Rimac ostaje većinski vlasnik

Oliver Blume i Mate Rimac
Foto: Rimac
20.06.2018.
u 09:04

Cilj ovog partnerstva je suradnja na području razvoja električnih vozila te pružanje podrške Rimac Automobilima i Greyp Bikes

Rimac Automobili i njihova sestrinska tvrtka Greyp Bikes zaključili su drugu rundu investiranja i to s jednim sasvim posebnim partnerom. Naime, manjinski udio u tvrtkama Mate Rimca kupio je nitko drugi doli Porsche AG!

Kako se kaže u priopćenju jutros stiglom u redakciju, cilj ovog partnerstva je suradnja na području razvoja električnih vozila te pružanje podrške Rimac Automobilima i Greyp Bikes prema ostvarivanju cilja: postati vodeći dobavljač tehnoloških rješenja za tržište za električnih automobila visokih performansi te proizvođač najuzbudljivijih sportskih električnih automobila.

- U manje od jednog desetljeća sakupili smo značajno znanje u području razvoja automobilskih pogona visokih performansi te baterijskih tehnologija, inovativnih infotainmenta i telemetrijskih sustava, kao i drugih ključnih automobilskih sustava. Naši automobili predstavljaju vrhunac tehnologije i iznova određuju samu definiciju super-sportskog automobila, rekao je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila te je dodao kako je stvaranje ozbiljnog dobavljača u automobilskoj industriji i proizvođača sportskih automobila izazov za cijeli život pa imaju još dug put pred sobom.

- Ulazak u razvojnu suradnju s Porsche AG je važan korak za naš strateški plan kako bismo postali značajan dobavljač velikim proizvođačima automobila. Drago nam je što smo uspjeli pridobiti veliko povjerenje naših investitora, partnera i klijenata te se radujemo što ćemo moći i dalje raditi na uzbudljivim projektima za razne klijente iz cijele automobilske industrije, rekao je Rimac.

- Razvojem potpuno električnih super-sportskih automobila Concept_One i C_Two te brojnih drugih ključnih sustava koristeći najsuvremeniju tehnologiju za razne druge proizvođače u automobilskoj industriji, Rimac je svojim impresivnim znanjem potvrdio svoju poziciju u svijetu elektromobilnosti, kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za financije i IT u Porsche-u te dodaje kako u Porscheu smatraju kako su ideje i pristup Rimac Automobila izuzetno obećavajući, zbog čega se nadaju da će ovo partnerstvo u razvoju biti odličan uvod za našu blisku suradnju. Ulaganje tvrtke Porsche AG, uz ulaganje tvrtke Camel Group u rujnu 2017., zaključuje drugu rundu investicija, za tvrtke Rimac Automobili i Greyp Bikes. Novo partnerstvo će dati dodatni vjetar u leđa budućim poslovnim pothvatima tvrtki Rimac i Greyp, kao i potporu za njihovo širenje na globalnoj razini. S lipnjem 2018. godine, osnivač i izvršni direktor Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik navedenih tvrtki.

Oliver Blume i Mate Rimac
1/33

Komentara 130

SO
sokodnaranče
09:07 20.06.2018.

Svaka čast. Takve mlade naša drzava treba!

PO
PozdravizIstre
09:53 20.06.2018.

Bravo Rimac! Znam da sigurno radis cijele dane i noci, ajd neka se rezultati vide. Barem nekome u ovoj drzavi...I daj dobre place svojim zaposlenicima, budi primjer drugima...pozdravljaju te Istrijani!

WE
westsouth
10:10 20.06.2018.

Bravo Mate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije