Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Električni kombi

Poletan, prostran i pristupačan kombi uz niske troškove energije

30.08.2022.
u 16:18

Kineski dostavni kombi DFSK EC 35 dolazi uz bateriju od 40 kWh, s nosivošću od 1000 kg i utovarnim volumenom od 4,8 m3

Električni dostavni kombiji neupitna su budućnost gradske dostave, a iz Kine nam je na test stigao DFSK EC 35.

Kombi retro dizajna ima vrlo kompaktne dimenzije, s dužinom od 450 cm i pogotovo širinom 168 cm te malim krugom okretanja, vrlo je lagan za manevriranje i parkiranje. Testni je primjerak imao kabinu s dva sjedala uz vrlo pristojan komfor i opremu (ABS i ESP, kamera za vožnju unatrag, klima-uređaj, el. paket, 10,25-inčni multimedijski sustav...). Teretni prostor iznenađujuće je prostran. Utovarni volumen od 4,8 kubičnih metara, odnosno teretni prostor dimenzija 257 x 144 x 127 cm pružaju dovoljno prostora za smještaj dviju europaleta. Ukupna nosivost jest čak 1000 kg.

Serijski dolazi uz praktična dvoja široka bočna klizna vrata i podizna stražnja vrata koja nisu baš najpraktičnija za utovar viličarem.

Nenatovaren, unatoč elektromotoru od samo 82 KS, ali i 200 Nm okretnog momenta dostupnog od samog starta, doslovno leti i malo će vas koji auto u gradu na startu stići. Krajnja brzina mu je 93 km/h. Sasvim dovoljno za gradsku dostavu. Uz prazan kombi zbog stražnjeg pogona i uskih dimenzija treba paziti na mokrom, a općenito je udobniji kad je natovaren.

Baterija je kapaciteta 40 kWh i uspjeli smo u gradu nenatovareni prijeći 225 km. Puni se putem jednofaznog on-board AC-punjača snage 6,6 kW ili pomoću CCS priključka za brze DC-punjače.

Cijena mu je 185.000 kuna (bez PDV-a), što znači da ga uz poticaj od 70.000 kuna poduzetnik može kupiti za 115.000 kn. Jeftinijeg i isplativijeg nema.

Ključne riječi

Komentara 1

IN
invazijaleptira
12:51 31.08.2022.

Bas je povoljno, ovo se isplati ljudima koji rade medjunarodne selidbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije