Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nissanov koncept

Podignuta limuzina vozi na struju i u stanju se kretati potpuno autonomno

Nissan IMs
Foto: Nissan
1/4
23.01.2019.
u 08:30

Prostran i elegantan, japanski koncept samostalno i na struju može prevaliti 610 kilometara

Novu, potpuno električnu i malo podignutu sportsku limuzinu na detroitskom je salonu automobila pokazao japanski Nissan. Njegov Nissan IMs concept i nazivom govori da je utjelovljenje sveobuhvatne koncepcije Nissan Intelligent Mobility. Koncept IMs, s revolucionarnim proporcijama i razvučenim prostorom interijera, donosi jedinstvena Premijer sjedala, odnosno raspored sjedenja 2+1+2.

Potpuno električan automobil s pogonom na sva četiri kotača sposoban je za potpuno autonomnu vožnju.

- Nissan IMs koncept predstavlja stvaranje jednog potpuno novog segmenta automobila, podignute i elektrificirane sportske limuzine - rekao je Denis Le Vot, dopredsjednik sjevernoameričke podružnice Nissana, naglasivši kako ima savršenog smisla da upravo proizvođač koji je prvi na svijet donio masovno prodavan električni automobil bude i prvi koji će tržištu ponuditi budućnost u vidu električne sportske limuzine visokih performansi.

Le Vot je također najavio da će Nissan, nakon nedavnog premijernog pokazivanja Leafa s povećanom autonomijom, na tržište do 2022. godine lansirati dodatnih sedam električnih vozila. Nissanov koncept IMs pogone dva elektromotora, po jedan na svakoj osovini. Rezultat je idealna raspodjela težine, iznimna trakcija i vrhunske performanse na zavojitim prometnicama. Autonoman je više od 610 kilometara.

Pogledajte i galeriju noviteta sa salona u Detroitu:

Nissan IMs
1/13
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije