Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIA MOTORS

Počela proizvodnja električnog Soula za izvoz

Kia Soul EV
Foto: Kia
18.06.2014.
u 15:27

Iz Kije kažu da je novi Soul EV predvodnik čistog programa te tvrtke

Kia Motors počela je masovniju proizvodnju novog električnog modela Soul EV, namijenjenog izvozu. Soul EV Kijin je prvi električni automobil koji će prodavati izvan Koreje.

Prva vozila s proizvodne linije namijenjena su izabranim europskim tržištima. U drugoj polovici godine Soul EV u prodaju će diljem kontinenta. Proizvodi se u Kijinoj Gwangju tvornici u Koreji, čiji plan proizvodnje predviđa godišnju izradu 5000 električnih automobila.

Sada - kada je krenuo i izvoz električnih vozila - iz Kije kažu da je novi Soul EV predvodnik čistog programa te tvrtke, koji predviđa promet neškodljiviji prema okolišu.

>> Dok Kia Rio štedi, Ferrari i Mercedes razbacuju gorivo!

>> Jeftiniji automobili s čišćim ispuhom neće dobiti poticaj

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:53 18.06.2014.

Jel može do mora izdržati ili moram moliti nekog u Korenici da mi pripuni akumulator par sati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije