Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad prodaje

Peugeot planira zatvoriti dio tvornica i otpustiti 8000 radnika

peugeot
13.07.2012.
u 09:36

Prošlog tjedna iz Peugeota su objavili kako im je zbog krize na tržištu eurozone prodaja u prvoj polovici godine pala za 13 posto

Peugeot Citroen planira otpustiti 8000 radnika i zatvoriti proizvodne pogone rezervnih dijelova izvan Pariza zbog gubitaka u poslovanju, objavila je kompanija.

Prošlog tjedna iz Peugeota su objavili kako im je zbog krize na tržištu eurozone prodaja u prvoj polovici godine pala za 13 posto. Proizvodni pogoni rade ispod kapaciteta, odnosno obavljaju oko 75 posto ukupnog potencijala.

Iz tog su razloga, kažu u kompaniji, prisiljeni na otpuštanja i zatvaranja pogona. U Rennesu će tako biti otpušteno 1400 radnika od ukupno 5.600, koliko ih trenutačno tamo radi, a ostali radnici dobit će otkaz u tvornicama Peugeota diljem Francuske.

Komentara 3

PE
peugeot
10:44 13.07.2012.

Premda francuska auto grupacija PSA (Peugeot-Citroën) pravi zaista lijepe i sve kvaltetne automobile u brojnim modelima za svaciji ukus, pa i sportski model "peugeot rcz" cija je namjera da konkurise "audiju TT" prodaja PSA automobila ozbiljno zamuckuje na EU auto-trzistu iskljucivo zbog ljute njemacke auto konkurencije (mercedes, bmw, audi ww). Francuzi tvrde da po kvaliteti njihovi automobili vise ne zaostaju kao nekad za njemackim automobilima i smatraju da glavni problem slabije prodaje lezi u "cijeni rada" Francuza koja je veca nego kod njemackog radnika. Na veliku cijenu francuskog rada upozorio je na nedavno odrzanoj "velikoj socijalnoj konferenciji" i sam sef drzave François Hollande. Pozdrav iz kisnog Pariza gdje sunce jos uvijek strajkuje !

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
10:48 13.07.2012.

Ali pogledajte kako je kod njih - 6 mjeseci imaju 13% manje prihoda i odma otpuštaju radnike nebi li spasili cjelu tvornicu a kod nas država propada godinama a državni sindikati hoće štrajkt zbog božićnice i regresa, s takvim načinom poslovanja nije ni čudo da je ova država tu gdje je.

OB
-obrisani-
10:55 15.07.2012.

Francuzi tvrde da po kvaliteti njihovi automobili vise ne zaostaju kao nekad za njemackim automobilima i smatraju da glavni problem slabije prodaje lezi u "cijeni rada" Francuza koja je veca nego kod njemackog radnika!!!!!!! Hheheheheehe Dobar vic! Peugot ili BMWi BMW ???? Citroen ili Mercedes??? Renault ili VW / Audi / Porsche grupa ... Dajte najte ljudi bulazniti!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije