Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZG-007-JB

Personalizirane pločice nekima su bacanje novca, a neki ih vole - evo koliko koštaju

BMW s neobičnim karlovačkim pločicama
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/4
27.12.2020.
u 18:24

Registarski broj na registarskim pločicama po narudžbi ne može sadržavati slova Č, Ć, Đ, Š i Ž

O personaliziranim registracijskim pločicama vlada podijeljeno mišljenje. Za neke je to besmisleno bacanje novca, no neki uživaju u njima i nije im problem dati više novca u odnosu na standardne tablice.

Vlasnik vozila može naručiti registarske pločice s unaprijed zadanim registarskim brojem pod uvjetom da je zatraženi registarski broj slobodan - to su registarske pločice po narudžbi. Pritom zainteresirani moraju znati kako registarski broj na registarskim pločicama po narudžbi ne može sadržavati slova Č, Ć, Đ, Š i Ž, navodi se na stranicama HAK-ove revije.

Koliko će vas takvo zadovoljstvo stajati?

Cijene su utvrđene Rješenjem o utvrđivanju cijena obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica. Par običnih pločica stoji 65 kuna, a cijena pločica po narudžbi, izrađenih pojedinačno s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom, iznosi 278 kuna za par.

Puno veća cijena je za registarske pločice po izboru, u kojima je vozačima dana veća sloboda izbora raznih personaliziranih kombinacija brojki i slova. Takve pločice stoje 2000 kuna za par ili 1500 kuna za komad, što je značajno skuplje od običnih tablica, no valja napomenuti da je i to puno manje od 6700 kuna, koliko je par takvih pločica stajao do prije dvije i pol godine.

 

Komentara 36

DU
Deleted user
19:22 27.12.2020.

Paa, ako netko želi personalizirane tablice i pošteno ih plati, neka ga. Ne vidim problem u tome. Ja ak želim neke stvari, ispunim želju sebi, a ne nekom drugom.

Avatar Iwan_Daworković_Gemišt
Iwan_Daworković_Gemišt
18:38 27.12.2020.

Svašta se može gledati kao bacanje novca. Otići na kiosk i kupiti nekakvu bezveznariju koja nije vrijedna ni papira na kojem je tiskana isto može sloviti kao bacanje novca.

BE
Berlioz
19:45 27.12.2020.

Koliko jalnih komentara ljudi koji imaju slaba postignuća u životu. 278 kuna za pločice je kikiriki, većina jalnih toliko potroši na cigarete za deset dana a ovdje se zgražaju nad malim troškom na tablice koje možeš koristiti cijeli život. Pa čak i ovih 2000 nije puno ako imaš i ako želiš takve pločice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije