Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VW Touareg

Perjanica iz Wolfsburga po svemu uz bok premium konkurentima

VW Touareg
Foto: VW
1/7
24.05.2018.
u 16:33

Moćan i moderan, nudi najnapredniju digitalnu tehnologiju i sustave pomoći vozaču

Novi Touareg, treća generacija Volkswagenova velikog SUV-a, prestankom proizvodnje velike limuzine Phaetona postala je jedina perjanica popularnog proizvođača iz Wolfsburga. Njemački su inženjeri zbog toga u njega utkali baš sva znanja i tehnologije koje imaju i, kako sami kažu, svoj jedini premium model učinili konkurentnim vozilima najluksuznijih proizvođača.

I zaista, Touareg u najopremljenijim varijantama, kakve smo imali prilike isprobati, izgleda zaista impresivno. Oduševljava prvenstveno unutrašnošću, najmodernijim sustavima pomoći vozaču i potpunom digitalizacijom kokpita.

Prema vozaču blago zakrenut 15 inča (38 cm) po dijagonali velik središnji zaslon s vrhunskom rezolucijom dosad je neviđen u serijskim automobilima, a na njega se nadovezuje 12,3” digitalni kokpit. Zbogom analognim instrumentima i fizičkim tipkama! Sve je izvedeno ergonomski i uz klasičnu Volkswagenovu jednostavnost korištenja, pa će se u modernoj tehnologiji brzo snaći i oni koji inače nisu tome skloni. To je i najveća vrijednost ovog modernog kokpita. U najopremljenijim varijantama dolazi uz prave masivne aluminijske ili drvene umetke, kako vam se više sviđa.

Završna obrada i materijali na najvišoj su razini i s pravom Touareg ulazi u utakmicu s najboljim premium proizvođačima. Dapače, u mnogim je segmentima predvodnik. Touareg je s obzirom na svoju veličinu - 487,8 cm dužine i najmanje 2 tone mase (- 106 kg) - u vožnji jako dobar i to ne samo na autocesti i po ravnom, već i po zavojitim alpskim cestama. Kao i novi Audiji, Touareg ima novo upravljanje sa sva četiri kotača i aktivnu stabilizaciju njihanja te opcijski zračni ovjes što pomaže u vožnji zavojima i čini ga jednim od najdinamičnijih velikih SUV-ova.

VW Touareg
1/24

Adaptivni tempomat uz sustav zadržavanja u traci omogućava autonomnu vožnju kraće vrijeme, pa i u zavojima. Vožnja može biti opuštajuća ili dinamična, a svakako je štedljiva (prosječnih 7,4 l/100 km uz 3,0 V6 sa 286 KS koji za 6,1 s pojuri do stotke i ide do 238 km/h). Touareg je vrlo jednostavan za upravljanje. DSG mjenjač serijski je u svim modelima, a uz isprobani snažniji 3,0 V6 nudit će se i uz 231 KS, čija bi početna cijena trebala biti 505.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Oneill
Oneill
18:40 24.05.2018.

Lopovska Tvrtka.

CF
cimer_fraj
11:20 26.05.2018.

Dizajn, zivi ocaj. volvo xc90 for ever!

IB
ibiza
16:43 24.05.2018.

ako bog da moj slijedeci auto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije