Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZGODAN SAVJET

Ovim trikom možete jednostavno riješiti problem zamagljenih stakala na automobilu

Vjetrobransko staklo
Pixabay.com
25.12.2020.
u 17:15

Obratite pažnju na odgovarajući otirač: prostirke od tkanine brzo upijaju vlagu iz cipela i teško ih je sušiti.

Vlaga u automobilima je česta pojava, a osobito zimi. Uzroka je mnogo. Jedan od najčešćih je to što u automobil unosite vlažnu odjeću i obuću. Možda vam prozori i vrata dobro ne brtve, a zbog toga će vlaga također ući u kabinu i bit će potrebni popravci. Njemački autoklub (ADAC) donosi nekoliko savjeta koji bi vam mogli biti korisni, piše HAK Revija.

Obratite pažnju na odgovarajući otirač: prostirke od tkanine brzo upijaju vlagu iz cipela i teško ih je sušiti. Bolje rješenje su gumene podne prostirke. Međutim, ne treba zaboraviti da vodu treba redovito izlijevati, odnosno sušiti prostirke. Također je poželjno očistiti snijeg s cipela prije nego uđete u automobil.

Kako si pomoći u reduciranju vlage u vozilu

Stavite malo pijeska za mačke u platnenu vrećicu, zatvorite je hermetički i stavite vrećicu na unutarnju stranu vjetrobranskog stakla prije nego što izađete iz vozila. Mačji pijesak vlagu, a vjetrobransko staklo ostaje kristalno čisto. Neobično, ali korisno. Umjesto platnene vrećice može se koristiti i čarapa. Platena vreća ili čarapa s pijeskom se tada može staviti u prostor za noge tijekom vožnje. Bilo da je na armaturnoj ploči, ispod sjedala ili u prostoru za noge, pijesak za mačke može apsorbirati vlagu bilo gdje. Najbolje verzija pijeska za upijanje vlage su na bazi silike ili gline. 

VIDEO: Automobili Branka Kuzmanovića

Ključne riječi

Komentara 5

IN
invazijaleptira
14:42 26.12.2020.

Taj trik sam bas procitao skoro kod Autorenta, ali nisam isprobao jos.

BU
bucogi
22:42 25.12.2020.

Đizs... Nisam znao da se platnene vrećice mogu hermetički zatvoriti 🙄

TU
turbolet
09:19 26.12.2020.

Genije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije