Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojačanje

Osvježeni Fiat 500X stigao u hrvatske salone - kreće od 155.720 kn

Fiat 500X
Foto: Fiat
1/13
01.03.2019.
u 08:30

Dosadašnju paletu motora osvježila su dva nova FireFly benzinska motora

Na hrvatske je ceste stigla obnovljena verzija Fiata 500X, talijanskog gradskog crossovera. Početna mu je cijena 155.720 kuna, a vrijedi za inačicu s Urban razinom opreme i 1,0-litrenim benzinskim motorom od 120 konjskih snaga. Početni je benzinac uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a uz pojedine motore na raspolaganju je i automatski mjenjač.

Dosadašnju paletu motora osvježila su dva nova FireFly benzinska motora - spomenuti jednolitreni agregat s tri cilindra te 1,3 sa 150 konja, koji je među motorima uz koje stiže 6-stupanjski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom, DDCT. Oba motora donose značajne uštede goriva i rade tiše, a snaga se prenosi na prednju osovinu. Novi turbo motori FireFly Turbo najkompaktniji su i najčišći izvor energije koji se trenutačno ugrađuje u automobile marke Fiat. Dostupan je i 1,6-litreni benzinski motor E-torq snage 110 KS. Fiat 500X S-Design može se opremiti i motorom iz linije Multijet čiji se rasponi kreću od 95 KS za 1,3-litreni model s ručnim mjenjačem do 150 KS za 2,0-litreni agregat uparen s automatskim mjenjačem s devet brzina i pogonom na sva četiri kotača. Između njih je 1,6 Multijet od 120 konja s ručnim mjenjačem sa šest brzina ili automatskim mjenjačem DCT s dvije spojke i pogonom na prednje kotače.

Fiat 500X
1/13

Najnovijim osvježenjem Fiat 500X dobio je i nove pakete opreme. Kupcima se sada nudi u izvedbama Urban, City Cross i Cross. Od važnije opreme koju novi 500X donosi valja istaknuti LED svjetla sprijeda i straga, klima-uređaj, radio, komande na upravljaču, 7-inčni središnji zaslon multimedije Uconnect, putno računalo, tempomat, el. podesive retrovizore s funkcijom odleđivanja, el. otvaranje stakala, daljinsko zaključavanje, sustav protiv preokretanja, Hill holder, upozorenje pri mijenjanju vozne trake, stražnje parking senzore, stražnju kameru, električnu parkirnu kočnicu, 60/40 djeljiva stražnja sjedala.

Dizajnerske izmjene nisu velike, uz spomenuta LED svjetla ušminkan je u detaljima. Još više nego na početnim izvedbama, šminkerski detalji do izražaja dolaze na posebnom izdanju 500X S-Design. Temelji se na razinama opreme Cross i Urban, a S-Design Cross, primjerice, ima crne krovne šipke, prednje zaštitne ploče s detaljima iz linije Myron, zatamnjena stražnja stakla, 17-inčne naplatke od lake legure, brončane bočne ukrasne letvice s logotipom „X”, dok su kućišta retrovizora, prednja rešetka i kvake također završno obrađeni detaljima iz linije Myron. Ekskluzivni sportski detalji nastavljaju se i u unutrašnjosti automobila.

VIDEO Stižu veće kazne za vozače:

Ključne riječi

Komentara 9

OK
okvarbudovič
12:01 01.03.2019.

odmah vadim kredu,i prqvac u autosalon.

PV
prcko.vitamincic
09:57 01.03.2019.

Da je početna cijena 255.000 kn onda bi ga kupio odmah, ovako čim vidim početnu cijenu auta od 155.000 kn odmah znam da to ne vrijedi ništa i takve zaobilazim u širokom luku.

MO
mo
19:19 01.03.2019.

Auto je odličan po svim testovima,i par mojih prijatelja ga je kupilo i oduševljeni su...drugo,ima interesantnu liniju i dizajn....auto je baš fora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije