Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO NA TRŽIŠTU

Opelova SUV perjanica naglasak stavlja na visoku tehnologiju

Foto: Opel
1/9
23.09.2021.
u 12:01

Njemački proizvođač ponudu na hrvatskom tržištu pojačao je raskošnim obiteljskim modelom koji stoji od 174.800 kn. Grandland dolazi u benzinskoj, dizelskoj i plug-in hibridnoj izvedbi

Još jedan Opelov obiteljski automobil – novi Grandland – stigao je na hrvatsko tržište. Stoji od 174.800 kn, a već je serijski bogato opremljen. Među ostalim, početna izvedba Grandlanda 1,2 sa 130 konjskih snaga i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ima 17” alu-naplatke, LED glavna svjetla, automatsku izmjenu dugih i kratkih svjetala, automatski dvozonski klima-uređaj, radio Multimedia (7” dodirni ekran, DAB, USB, Bluetooth, 6 zvučnika, Apple CarPlay, Android Auto), 7” digitalnu instrumentnu ploču, senzor za kišu, naslon za ruku sprijeda, kožom presvučen upravljač s komandama audiouređaja, električne podizače prozora, daljinsko središnje zaključavanje, grijane retrovizore, putno računalo, tempomat, mogućnost limitiranja na trenutačno dopuštenu maksimalnu brzinu te mnoge funkcije pomoći vozaču. NCAP paket obuhvaća napredno prepoznavanje prometnih znakova, automatsko kočenje u opasnosti, aktivnu pomoć za držanje vozne trake, upozoravanje na umor.

Novi Grandland donosi elegantno-sportski dizajn, a u interijeru vozača i putnike dočekuju intuitivne kontrole, inovativne tehnologije i za Opel već karakteristična ergonomska prednja sjedala. S potpuno digitalnim Pure Panelom, modernim širokim zaslonima, novi Grandland vozaču nudi osjetno drukčije iskustvo u kokpitu, pročišćenom od suvišnih elemenata. U jednu cjelinu objedinjava zaslon ispred vozača (do 12”), infotainment dodirni zaslon (do 10”) i aplikaciju myOpel s uslugama na daljinu. Opelova SUV perjanica ima i dodatne tehnologije i sustave pomoći kakve su kupci do sada mogli pronaći samo u vozilima više klase. To se odnosi i na prilagodljiva IntelliLux LED Pixel svjetla. Zanimljiv je i Night Vision sustav koji - zahvaljujući infracrvenoj kameri ugrađenoj u vizir automobila - otkriva pješake i životinje u mraku na udaljenosti do sto metara i upozorava vozača. Nadalje, poluprilagodljivi Highway Integration Assist zadržava Grandland na sredini voznog traka i održava udaljenost do vozila ispred. Dizajniran i proizveden u Njemačkoj, novi Grandland donosi i Opel Vizor, novo lice marke, te volumen prtljažnika do 1652 litre.

Novi kompaktni SUV nudi se i u plug-in hibridnoj inačici s pogonom na prednje ili na sve kotače, s 224 KS i 360 Nm, odnosno 300 KS i 520 Nm, u oba slučaja s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Hibrid stoji od 305.300 kn. Grandland će biti na raspolaganju i s učinkovitim dizelskim i benzinskim motorima. Njegov 1,5-litreni turbodizelski motor razvija 130 konjskih snaga, kao i 1,2-litreni turbobenzinac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije