Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri dužine, 9 sjedala

Opel Zafira Life četvrte generacije više nije jednovolumen, već je postala praktičan kombi

Opel Zafira Life
Foto: Opel
1/8
27.06.2019.
u 09:34

U vožnji je Zafira Life pokazala svu raskoš - upravljiva je, ugodna, oduševljava udobnošću i količinom iskoristivog prostora. Vožnja u Zafiri Life ne umara ni na vozačevu sjedalu ni na putničkim mjestima jer sjedala su odlična i komforna

Dvadeset godina nakon prve generacije praktičnog jednovolumena, u godini kad slavi 120. rođendan, Opel je predstavio novorazvijenu četvrtu generaciju. Opel Zafira više nije kompaktan jednovolumen, jer takve automobile kupci više ne traže. Ali zato traže prilagodljiva i prostrana vozila. Zafira je tako dobila nastavak Life u nazivu, a s njim i novi životni put. Oblikovana poput putničkog kombija - namijenjena prvenstveno poslovnim izazovima prijevoza na duže i kraće rute, ali i većim obiteljima koje vole putovati - nudi se u tri dužine: maloj (S) od 460 cm, srednjoj (M) od 495 cm i velikoj (L) dužine 530 cm. Svaka od njih dolazi s do devet sjedala, a prima do 3600 odnosno do 4900 l prtljage. Verzija S Zafire Life 10 je centimetara kraća od prethodne Zafire, dok je L 65 cm duži. Sve tri izvedbe visoke su 190 cm, što puno znači u podzemnim garažama i prilikom plaćanja cestarine.

U vožnji je Zafira Life pokazala svu raskoš - upravljiva je, ugodna, oduševljava udobnošću i količinom iskoristivog prostora. Vožnja u Zafiri Life ne umara ni na vozačevu sjedalu ni na putničkim mjestima jer sjedala su odlična i komforna. U kabinu uopće ne dopire buka, ali zato kroz panoramski krov pristiže obilje svjetlosti, što ostavlja pozitivan dojam na putnike koji sjedalima pristupaju vrlo lako, kroz električno pokretana klizna vrata.

Opel Zafira Life
1/8

Sjedala se, pak, mogu podesiti u više konfiguracija: kao klasičnih devet sjedala, tako da se drugi red gurne skroz straga kako bi se dobilo obilje prostora za noge, da se drugi red okrene prema trećem i između njih se postavi stol... Zafiru Life “Small” krasi mali krug okretanja (11,3 m), već spomenuto dobro upravljanje i dvoja električna klizna vrata koja se mogu otvoriti i pokretom noge ispod senzora. Zafira Life “Medium” (kao i “L”) ima međuosovinski razmak od 328 centimetara (duži 35 cm), a time i više prostora straga. U usporedbi s konkurencijom, Opel nudi i veći otvor prtljažnika i veću nosivost. Koristan je detalj prozor na poklopcu prtljažnika koji se može otvarati.

Nova Opel Zafira Life nudi svestran interijer, udobnost i profinjene sustave pomoći vozaču, ali i napredan informacijsko-multimedijski sustav, head-up displej i aktivni tempomat. Može biti opremljena naprednom kontrolom proklizavanja IntelliGrip, a moći će se naručiti i 4x4 verzija. Sustav pogona na sve kotače konstruirali su stručnjaci za off-road vožnju tvrtke Dangel. Na ADAC-ovu off road poligonu pored Frankfurta uvjerili smo se da će Zafira Life 4x4 biti itekako vrijedna opcija onima koji trebaju prilagodljiv i prostran automobil sposoban svladati i ozbiljnije terene. Opel će 2021. ponuditi električnu verziju Zafire Life. Sada se nudi s 1,5 i 2,0 dizelskim motorima snage 102, 120, 150 i 177 KS, sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili odličnim 8-stupanjskim automatikom.

U Hrvatsku bi nova Zafira Life trebala stići u jesen, vjerojatno u listopadu. Izvedba Business L2H1 1,5 CDTI sa 120 konja, 9 sjedala i bogatom opremom (dvostruki klima-uređaj, radio, Bluetooth, zatamnjena stakla, el. paket,...) stajat će 204.600 kn.

Pogledajte video najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije