Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozili smo

Opel Karl - novi gradski borac po cijeni od 71.470 kn

Opel Karl
Foto: Opel
1/7
18.06.2015.
u 11:00

S dužinom od 368 centimetara ne ostavlja mjesta dilemama - riječ je o automobilu za gradske 'bitke'

Nakon Adama, koji je ime dobio po osnivaču tvrtke, i nove generacije Corse, Opel je predstavio novi početni model u svojoj gami. Maleni Karl nazvan je po sinu Adama Opela.

S dužinom od 368 centimetara ne ostavlja mjesta dilemama - riječ je o automobilu za gradske 'bitke', a za takve, svakodnevne gradske situacije ima mnoštvo aduta. Prije svega, u kompaktnoj karoseriji s peterim vratima ima pet sjedala. Prostora ima dovoljno za 2+2 odrasle osobe, ali kad su putnici straga djeca mogu se komotno koristiti sva sjedala (ovisno o dobi djeteta). Stražnja sjedala primaju dvije autosjedalice, a Isofix priključak je i na suvozačevom sjedalu. Rijetkost u ovom segmentu je mogućnost potpunog spuštanja stakala na stražnjim bočnim vratima, što Karl ima. U gradskom pakiranju Opel Karl nudi mnoge tehologije iz viših segmenata. Može biti opremljen najnaprednijim sigurnosnim i informacijsko-multimedijskim tehnologijama, kao i onima koje povećavaju udobnost. Osim standardnog ESP-a s kontrolom proklizavanja, ABS-a s elektroničkom raspodjelom sile kočenja i pomoći pri kretanju na uzbrdici, Karl može imati i upozorenje kod slučajnog napuštanja prometne trake. Ima i City način rada, koji smanjuje napor upravljanja pri nižim brzinama.

Parkirni senzori i tempomat s graničnikom brzine također su korisni pomagači, kao i integrirana funkcija svjetala u zavojima. Opcijski se nude i grijana prednja sjedala s grijanim kožnim upravljačem, kao i krovni prozor. Vlasnici Opel Karla moći će se povezati s Opelovim informacijsko-multimedijskim sustavom IntelliLink koji omogućuje integraciju s Apple i Android pametnim telefonima.

U Hrvatskoj Opel Karl možemo očekivati tijekom rujna, po početnoj cijeni od 71.470 kuna. Najtraženija izvedba ipak će biti opremljena klimatizacijskim i audio uređajem, komandama na kolu upravljača, Bluetoothom,... pa će stajati oko 81.000 kuna.

Foto: Opel

>> Nova Opel Astra - kompaktnija i 200 kg lakša uz moderne motore i tehnologiju

>> Provjerili smo koje marke automobila naši vozači najviše vole

Foto: Alcatel

Komentara 1

BA
bager25
13:14 30.06.2015.

čemu milijun premalih modela auta??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije