Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grandland GSe

Opel je predstavio plug-in hibridni SUV visokih performansi

02.11.2022.
u 15:48

Do stotke stiže za samo 6,1 sekundu, a maksimalna mu je brzina 235 km/h

Opel je već s Astrom GSe i Astrom Sports Tourer GSe oživio svoju kultnu liniju sportskih dinamičnih modela, po novome uz elektrifikaciju, a sada je stigao i treći model elektrificiranog podbranda: Opel Grandland GSe.

Sportski SUV-ovi objedinjuju brzinu sportskih automobila sa svestranošću i stilom sportskih terenaca. Nude dinamičnost i pogon na sva četiri kotača te su stoga vrlo privlačni vozačima. Najčešće ih nude premium proizvođači, no Opel s Grandlandom GSe ulazi sa sportskim SUV-om u vrlo popularni C-segment.

Novi Grandland GSe kombinira 1,6-litreni benzinski motor s turbopunjačem i dva elektromotora – po jedan na svakoj osovini – za snažnu izlaznu snagu cjelokupnog sustava od 300 konjskih snaga. Plug-in hibridni pogonski sklop čini Grandland GSe snažnim električnim vozilom s pogonom na sva četiri kotača s optimalnom trakcijom i najboljim ubrzanjem s mjesta u klasi. Do stotke stiže za samo 6,1 sekundu, a maksimalna mu je brzina 235 km/h (135 km/h na električni pogon). Potrošnja s punom baterijom na 100 km jest 1,3 l, uz 29 g/km CO2.

Poput Astre GSe, preduvjeti za posebno dinamičan i zabavan način vožnje Opel Grandlanda GSe leže u njegovom jedinstvenom kalibriranju ovjesa i upravljanja, pa odmah i predvidljivo reagira na svaki potez vozača zadržavajući stabilnost pri kočenju, u zavojima i na autocesti.

Vanjski dizajn Grandlanda GSe dodatno je poboljšan stilskim obilježjima prepoznatljivim za GSe modele: 19-inčni kotači od lake legure inspirirani nagrađivanim konceptom Manta GSe, jedinstveni stražnji difuzor i GSe amblem na vratima prtljažnika. Kao dodatno prepoznatljivo obilježje, Grandland GSe je opcijski dostupan s crnim poklopcem motora. Prednja sportska sjedala obrubljena Alcantarom s AGR certifikatom omogućuju uživanje u dinamičnoj vožnji uz iznimnu udobnost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije