Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera u splitu

Okretan i lagan motocikl s karakterom

'Yamaha06_nnn_aut_040913.jpg'
Yamaha
14.09.2013.
u 10:00

Zahvaljujući laganoj šasiji masa Yamahe MT-09 iznosi samo 171 kg te je puno lakša od standardnih roadstera

Potpuno novi, i pritom vrlo važan model motocikla Yahama je odlučila novinarima iz cijelog svijeta predstaviti u Hrvatskoj, točnije u Dalmaciji. Luksuzni hotel Le Meridien Lav pored Splita centralno je mjesto održavanja dvotjedne svjetske prezentacije motocikla MT-09, a Yamaha je za predstavljanje ovog modernog i vrlo atraktivnog motora iskoristila i napuštenu tvornicu Salonita u Vranjicu.

Motor razvija 115 konja

Yamahu MT-09 pokreće trocilindarski motor od 850 kubika koji razvija 115 konjskih snaga čiji se odziv na gas može podešavati u tri režima. Motocikl je uz to lagan i okretan te zbog toga lagodan u svakodnevnoj vožnji, iako omogućuje prave sportske performanse. Osim trocilindričnog motora s izravnim ubrizgavanjem goriva koji ima puno okretnog momenta i snage, a razvija je vrlo linearno, tajna agilnosti novog roadstera je u maloj masi i kompaktnim dimenzijama.

Podesivi amortizeri

Sam pogonski stroj najkompaktniji je u klasi i čak 10 kilograma lakši od primjerice, četverocilindraša u FZ8. Zahvaljujući laganoj šasiji suha masa Yamahe MT-09 je samo 171 kg što je 23 kg manje od spomenutog FZ8, puno lakše od standardnih roadstera, a manje čak i od ekstremnog R6. Komforu vožnje pak, pridonosi uspravna vilica, visok i širok upravljač, visoko sjedalo te dug hod ovjesa - podesivi prednji armortizer ima hod od 138, a stražnji 130 milimetara.

>> Tehnološka revolucija nije zaobišla ni dvokotače

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije