Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremite se

Vozači, oprez! Uvode promjenu, a ako je nećete poštovati, možete ostati bez 700 kuna

cesta
Foto: Igor Soban/PIXSELL/Ilustracija
11.11.2018.
u 12:29

Zimsku opremu na vozilima obavezno je imati do 15. travnja 2019. godine.

Nakon što je prelaskom na zimsko računanje vremena ponovno obavezno paliti svjetla na automobilima i danju, ovoga tjedna stiže još jedna promjena za vozače.

Iako su temperature i dalje iznadprosječno visoke, od 15. studenoga, odnosno četvrtka, obavezna je zimska oprema na automobilima.

Zimsku opremu na vozilima obavezno je imati do 15. travnja 2019. godine.

Video – Ovo su neki od najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama

 

–  Obaveza uporabe zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika. Također, zimska oprema može biti obavezna na pojedinim cestama prije ili nakon tog razdoblja, što ovisi o trenutačnim vremenskim uvjetima, u slučaju snijega ili poledice. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tone podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lanci za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače – objasnili su u HAK-u.

Kazna za vozače koji se toga ne budu pridržavali iznosi 700 kuna.

>> Ovo su najbolje zimske gume

Ključne riječi

Komentara 48

RI
Rizlman
13:41 11.11.2018.

To nije nikakva promjena, ta pravila vrijede oduvijek.

DE
deda1234
14:12 11.11.2018.

Sta imate od zimske opreme.. Drva i duge gace

DU
Deleted user
22:49 11.11.2018.

Da smo pravna država sada bi netko dobio kaznu za širenje neistine i panike u javnosti sa tendencijom materijalne koristi; a) trošenje zimskih guma zbog visokih temperatura, b) nepotrebna kupnja zimskih guma zbog javne prevare plaćenim oglasom, c) zbog lošijih svojstava zimskih guma na visokim temperaturama produžuje se put kočenja.Lp.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije