Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
11 16°C
  • Deleted user:

    Za što još bi trebala biti odgovorna država? Između 300 tisuća i pola milijuna automobila registriranih u Hrvatskoj imaju loše ili jako, jako loše gume. Bili država takvima morala kupovati nove gume?

  • Umjereni:

    Bi li država mogla nešto napraviti??? Pa naravno. Za početak, osloboditi poreza na automobile sve vlasnike novih pa do pet godina starih, a onda progresivno uvoditi i povisivati stopu baš kao što je sada, samo obrnuto. Kažnjavaju se kupci novih, ... prikaži još! a oslobađanjem od poreza se nagrađju kupci krševa i čistači zapadnoeuropskih automobilskih smetlišta. Drugo, kao i na Zapadu (uključujući i Sloveniju), do šeste ili sedme godine starosti automobila provoditi obavezni tehnički pregled jednom u dvije godine. E, ali gospoda u Ministarstvu financija nisu sposobni razraditi model oporezivanja automobila prema starosti, a ne prema mladosti. Budući da je većina automobila na našim cestama stariji od sedam godina, porez bi mogao biti manji, a da učinak po državni proračun bude još kudikamo povoljniji od sadašnjeg. I naravno, trebalo bi imati hrabrosti ukinuti harač pod nazivom trošarina.

  • Andautonija:

    Nasu policiju bi trebalo poslati u Austriju ili Svicarsku da nauce kako se pravi red na cesti jer ovako oni su neucinkovita saka jada.

Još iz rubrike Auti

Samo hibrid

Nova Honda Jazz najprostraniji je i najštedljiviji mali jednovolumen

Novo u Hrvatskoj

Električna Opel Corsa izgleda kao benzinska, ali stotku uhvati za 8 sekundi

Ilustracija
NOVA RUNDA SUBVENCIJA

Državni eko poticaji: Električni automobil možete kupiti već za 85 tisuća kuna

12