Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEEP

Novi Wrangler stigao u Hrvatsku

Jeep Wrangler
Foto: REBECCA COOK/REUTERS/PIXSELL
06.12.2018.
u 09:00

Obnovljena je gotovo cijela paleta Jeepovih modela, a najnovija prinova marke poznate po robusnim automobilima prvak je za gradske i off-road avanture

Odmah nakon modela Renegade, na naše je tržište stigao novi Jeep Wrangler, a njegovim će tragovima ubrzo i novi Cherokee. S obzirom da je aktualni Compass u ponudi od kraja 2017. godine, gotovo cijela paleta marke Jeep - koja u Hrvatskoj nudi 5-godišnje jamstvo, do 120.000 km - sada je obnovljena.

Poboljšan 4x4 sustav

Novitet je najsposobniji Wrangler ikad. Ovisno o razini opremljenosti, nudi dva pogona na sva četiri kotača, aktivne i na zahtjev neprekidno uključene sustave Command-Trac i Rock-Trac, novu generaciju osovina Dana, električne blokade prednje i stražnje osovine Tru-Lock, blokadu diferencijala s ograničenim proklizavanjem Trac-Lok i elektronički sustav odvajanja prednje stabilizacijske šipke.

Dakle, legendarni Jeepov 4x4 sustav sada je još i poboljšan. U Europi Wranglerova ponuda uključuje dva potpuno nova motora: 2,2-litreni MultiJet II turbodizelski motor s 200 KS i 2,0-litreni turbobenzinski motor od 272 KS. Na pojedinim tržištima, ponudu zaokružuje i 3,6-litreni motor V-6 Pentastar (284 KS). Sve opcije motora za Wrangler dolaze u kombinaciji s novim automatskim mjenjačem s osam brzina.

Napredni tehnološki sadržaji uključuju LED prednja i stražnja svjetla, sustav Uconnect sa značajkama Apple CarPlay, Android Auto i mogućnošću odabira 5, 7 ili 8,4-inčnih dodirnih zaslona. Novi je Wrangler opremljen brojnim sigurnosnim sustavima, uključujući sustav za nadzor mrtvog kuta i sustav otkrivanja drugog vozila pri kretanju unatrag, kameru za vožnju unatrag s dinamičkim prikazom linija ParkView, elektronički sustav za nadzor stabilnosti vozila s elektroničkim sustavom protiv prevrtanja i četiri zračna jastuka u osnovnoj opremi. Novi Wrangler ima sve tradicionalne dizajnerske značajke marke Jeep: od okruglih prednjih svjetala do prednje rešetke sa sedam utora, od trapezoidnih koševa blatobrana do vidljivih šarki, od preklopnog vjetrobranskog stakla do sportske šipke, od uklonjivih vrata do otvorenih konfiguracija s tvrdim ili mekim krovom.

Kroz vodu duboku 76 cm

S lakoćom svladava i najzahtjevnije terene. Opremljen je tehnologijom promjene načina rada pri velikim brzinama koja omogućuje prebacivanje između 2WD i 4WD High range pri brzinama do 72 km/h. U uobičajenim načinima rada Command-Trac radi s pogonom na dva kotača (2WD) i 100 posto momenta prebacuje na stražnju osovinu. Svaki Wrangler nosi oznaku „Trail Rated” koja je dokaz 4x4 sposobnosti. Ima vodeći pristupni kut u klasi od 36,4 stupnja i visinu od tla veću od 25 cm. Može proći kroz vodu do 76 cm dubine.

Pogledajte Top 5 marki rabljenih automobila koji su ove godine uneseni u Hrvatsku:

Ključne riječi

Komentara 2

JB
Jackson_bx
13:12 06.12.2018.

Fiat, kvaliteta kriminalna. Stari Jeep 20-30 godina bolji od ovih novi modela.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
10:24 06.12.2018.

Ima i jednu zvjezdica za sigurnost haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije