Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova poskupljenja

Novi udar na džep vozača - gorivo opet skuplje, u mjesec dana i pola kune po litri

benzin
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
15.05.2018.
u 10:55

U ponoć su cijene goriva opet skočile prema gore. Iako je psihološka granica od 10 kuna probijena još prije dva tjedna

Ovisno o benzinskoj postaji, litru Eurosupera 95 platit ćete između 10,22 i 10,26 kuna. 

Iako je litra benzina još prije dva tjedna prešla psihološku granicu od 10 kuna, i cijena litre Eurodizela također se približava 'desetki' te sada stoji između  9,83 i 9,99 kuna po litri. 

Ministarstvo gospodarstva izvjestilo je kako litra benzina u Hrvatskoj od danas prosječno iznosi čak 10,41 kunu, za razliku od prošlotjednih 10,29 kuna. Prošli mjesec, 16. travnja, Ministarstvo gospodarstva izvjestilo je da je u prosjeku za litru benzina bilo potrebno izdvojito skoro pola kune manje, odnosno 9,93 kune. 

Iako još nije blizu najskupljim cijenama benzina, onim iz 2012. godine kada je u travnju nafta poskupjela na 112 dolara pa je tako u Hrvatskoj tada Eurosuper BS trebalo platiti 11,32 kune po litri, a Eurosuper BS 100 nestvarnih 11,97 kuna po litri.

Ključne riječi

Komentara 4

ST
stefj
11:17 15.05.2018.

Eto baš gledam, jučer i danas pale cijene nafte na svjetskim tržištima, a kod nas rastu. Također, gorivo je kod nas skuplje nego u npr. Austriji, čak nego i u Slovenij... No to je tako, dugo je vlada štitila INA-u i nije dozvoljavala liberalizaciju tržišta, pa sad imamo situaciju da imamo jedno od najskupljih goriva... 3 najveće tvrtke drže 90% tržišta kod nas, dok u spomenutoj Austriji 3 najveće tvrtke drže 30% tržišta. Kod nas i dalje vrijedi dogovorna ekonomija, u Austriji bar u tom segmentu imaju tržišnu ekonomiju. Pa sad vidite kome je bolje... To je samo još jedan dokaz koliko je loše ako država štiti potrebite na uštrb stručnih i sposobnih. Kod nas nikako da to nauče, niti politika, niti mediji, niti građani... Zapravo građani su shvatili pa odlaze...

BA
batman
11:26 15.05.2018.

U BiH na točenje,dvi kune manje po litri.😂😂

GV
golub Vaso
11:17 15.05.2018.

vjerodostojno će HDZ Vlada smanjiti trošarine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije