Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDAN SUV

Novi Porscheov terenski Macan odmah je prozvan 'baby Cayenne'

porsche macan
Foto: Porsche
1/7
26.11.2013.
u 13:01

Njemački proizvođač sportskih automobila predstavio je drugi SUV u svojoj ponudi

Baš je pravi macan taj novi Porsche, mogle bi komentirati pripadnice ljepšeg spola novi, drugi SUV u povijesti njemačkog proizvođača sportskih automobila. I ne bi mnogo pogriješile ni što se tiče značenja njegova imena jer je Macan dobio ime prema indonezijskoj riječi za tigra, najveću mačku na svijetu.

Macan je odmah prozvan i “baby Cayenne”, jer je 16,5 cm kraći od modela s kojim je Porsche još 2004. ušao u SUV segment, a trenutačno prodaje drugu generaciju. Ali s dužinom od 468 cm i međuosovinskim razmakom od 280 cm, Macan se teško može nazvati malim i bit će po prostranosti ali, dakako, i prema voznim svojstvima pravi konkurent Audiju Q5 i BMW-u X3.

Bit će to pravi Porsche, poručuju Nijemci, unatoč visokom težištu i nemaloj masi od 1,9 tona. Vozački užitak jamče dugotrajnim testiranjem na Nürburgringu.

Automatski PDK mjenjač s dvije spojke dolazi standardno, baš kao i aktivni pogon na sva četiri kotača. Sustav radi tako da u slučaju potrebe 100% okretnog momenta može prebaciti na stražnje kotače. Standardan je i off-road mod, koji je dostupan na pritisak tipke do 50 km/h.

Dolazi uz tri motora. Macan S pokreće 3-litreni V6 twin-turbo sa 340 KS (5,4 s do stotke, 254 km/h). Macan Turbo iz istog motora izvlači 400 KS pa su i performanse dojmljivije. Do stotke dolazi za 4,8 s, a juri do 266 KS. Dizelski model pokreće 3-litreni V6 turbo sa 258 KS (6,3 s do stotke, 230 km/h), a prosječna tvornička potrošnja je 6,1 l/100 km.

Cijene u Njemačkoj kreću se od 57.930 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije