Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigao na tržište

Novi Citroënov SUV C5 Aircross od 179.900 kuna

Citroën C5 Aircross
Foto: Citroën
1/7
27.02.2019.
u 08:30

Na naše je tržište stigao novi francuski kompaktni SUV model s najvećim prtljažnikom u klasi, u koji stane čak 720 litara

U hrvatske salone u ožujku će stići još jedan kompaktni SUV model, Citroen C5 Aircross po početnoj cijeni od 179.900 kuna za benzinsku izvedbu sa 130 KS.

Nova Citroenova perjanica duga 4,5 metara tehnički je rođak već vrlo traženih modela Peugeot 3008 i Opel Grandland X. Donosi robusnu SUV formu s prepoznatljivim avangardnim Citroenovim dizajnom i izuzetnom prostranošću u unutrašnjosti te najboljim obujmom prtljažnika u segmentu. Prtljažnik, naime, prima čak 580 do 720 litara (stražnja klupa može se pomicati za 15 cm). Novitet se diči i modularnošću s tri individualna, klizna i preklopiva sjedala straga. U kokpitu dominira 12,3-inčna TFT digitalna instrumentna ploča te središnji 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir.

Citroën C5 Aircross
1/7

Nudi se uz tri razine opremljenosti - Live, Feel i Shine - a kupci će svoj primjerak moći individualizirati uz moguću dvobojnu karoseriju te čak 30 različitih vanjskih kombinacija.

C5 Aircross odlikuje i već poznata francuska udobnost, što smo osjetili odmah po sjedanju za upravljač i prelasku preko prvog uspornika (opremljen je ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima). U kratkoj vožnji isprobali smo top model sa 180 dizelskih konja i zaista luksuznim interijerom koji je i u vožnji i po samom dojmu impresivan.

Citroen C5 Aircross nudi 20 sustava za pomoć u vožnji koji uključuju i sustav za autonomnu vožnju 2. razine, a bit će i prvi plug-in Citroen kada se ta inačica 2020. pojavi na tržištu. Do tada će kupci moći birati moderne benzinske i dizelske motore. U ponudi su PureTech turbobenzinci sa 130 i 180 KS te dva dizelaša, također sa 130 i 180 konja. Početni benzinac dolazi sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, početni dizelaš s ručnim mjenjačem ili 8-stupanjskim automatikom, a najsnažniji motori samo s automatskim mjenjačem.

U ponudi neće biti pogona na sva četiri kotača. Umjesto klasičnog 4x4 pogona nudit će se Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent za odlazak izvan utabanih staza. Osim toga, C5 Aircross nudit će i šest tehnologija za povezivost, uključujući bežično punjenje pametnog telefona.

Očekuje se da će najtraženiji biti dizelaš sa 130 KS koji sa srednjom Feel opremom i ručnim mjenjačem stoji 207.900 kuna, a uz automatik košta 224.900 kn.

VIDEO Stižu veće kazne za vozače:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije