Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO S 5 VRATA

Nova Seat Ibiza dizajnom i tehnologijama prati Leona

Seat Ibiza
Foto: SEAT
1/5
07.02.2017.
u 09:10

Peta generacija Ibize na hrvatskom bi se tržištu trebala početi prodavati u lipnju, a bit će dostupna i s pogonom na plin

Seat je objavio prve fotografije pete generacije Ibize, iz kojih je vidljivo da španjolski proizvođač svoj najvažniji model gura u smjeru kompaktnog Leona. Djeluje moderno i dinamično. Kompaktniji vanjski dizajn modela koji će premijerno biti izložen u ožujku, na međunarodnom salonu automobila u Ženevi, skriva osjetno prostraniju putničku kabinu.

Nova Ibiza prvi je model Volkswagen koncerna koji se temelji na novoj MQB A0 modularnoj platformi. Od prethodnice je 8,7 cm šira, dva je milimetra kraća i jedan niža. Širina traka veća je šest cm na prednjoj osovini, te 4,8 cm na stražnjoj. Razmak među osovinama iznosi 256,4 cm, što je porast od 9,5 cm. Prevjesi su vrlo kratki. Ibiza ovako presloženih dimenzija trebala bi biti udobnija. Nudi više prostora za noge i glave putnika. Prtljažnik je sa zapremninom od 355 litara najbolji u klasi (+63 l).

Nova Ibiza nudit će se samo u izvedbi s pet vrata, a donosi najnovije tehnologije za povezivost, udobnost i sigurnost. Peta generacija na hrvatskom bi se tržištu trebala početi prodavati u lipnju.

Na izbor će biti tri benzinska motora s aluminijskim blokom i cilindrima. Prva opcija je 3-cilindarski 1,0 MPI motor sa 65 ili 75 KS. Druga opcija je 3-cilindarski 1,0 TSI motor s 95 ili 115 KS, a novi 1,5 TSI motor od 150 KS bit će raspoloživ krajem godine. Učinkoviti 1,6 TDI dizelaši bit će dostupni sa 80, 95 i 115 KS, a nudit će se i 1,0 TGI motor od 90 KS s pogonom na stlačeni prirodni plin.

>> Evo koji nas auti očekuju u 2017.: tržištem će vladati SUV-ovi i kompakti

>> Redizajnirani Leon kreće od 119.512 kuna, sportska Cupra od 280.979

Ključne riječi

Komentara 3

HA
hacker
22:08 07.02.2017.

Šteta što samo unutrašnjost nije precizno sklopljena kao u japanskih i korejskih auta, naime opet se u unutrašnjosti vidi neobložena karoserija na rubovima unutrašnjih obloga vratiju što posebno bode u oći ako je auto crvene ili bjele boje - inaćee to je boljka gotovo svih europskih proizvođaća automobila osim onih više premium klase ili recimo Opela koji je to kopirao od korejaca pa je kod Astre kompletna unutrašnjost obložena (paneli vratiju naljegaju na gumu a ne kao kod Mercedesa A klase gdje se svetluca lim kao kod jeftine Dacije). Iako nova Ibiza ima atraktivnu vanjštinu prije bih uzeo novi Kia Rio upravo zbog bolje složene unutrašnjosti...

HY
hyperkrat
23:26 09.02.2017.

Alu blokovi i cilindri!!Kakva li će sad afera bit !!! "Drveni sporet" !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije