Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže krajem godine

Nova Astra je jedan od najaerodinamičnijih kompaktnih modela na tržištu

Opel Astra
Foto: Opel
1/6
16.07.2019.
u 11:18

Provjerili smo koja sve poboljšanja donosi obnovljeno izdanje Opelova kompaktnog automobila koji se u Hrvatskoj očekuje krajem godine

Opel je pokazao obnovljenu Astru, za koju navode da postavlja nove standarde učinkovitosti i niskih emisija. Osim do 19 posto niže potrošnje i reduciranog CO2 (u usporedbi s prethodnim modelom), kupci bi trebali profitirati zbog napredne tehnologije i bogate opreme. Nakon finog podešavanja u zračnom tunelu, nova je Astra jedan od najaerodinamičnijih kompaktnih modela na tržištu (Cd=0.26). Štoviše, s 0,25 Cd karavanska inačica Sports Tourer ubraja se među karavane s najnižim koeficijentom otpora zraka na svijetu. To je postignuto brojnim mjerama, uključujući dorađivanje poklopca motora, stražnje osovine i zatvaranje prednje rešetke.

Naime, gornji i donji dio nove Astrine prednje rešetke automatski se otvaraju i zatvaraju, neovisno jedna o drugoj, kako bi se poboljšao protok zraka. Astrina dinamična šasija također je dorađena. Novi amortizeri poboljšali su udobnost. Opcionalno sportsko podvozje ima tvrđe amortizere i izravniji upravljač.

Opel Astra
1/6

Astra je u novom izdanju praktičnija i komfornija nego ikada ranije, a najnovija se poboljšanja nadovezuju na laganu gradnju i tehnologije iz viših segmenata, kojima se i dosad dičila aktualna generacija Opel Astre. Primjerice, Astra već nudi vrhunska IntelliLux LED® matrix svjetla. Proširena ponuda obnovljene Astre obuhvaća i sustave poput prilagodljivog tempomata, praćenja udaljenosti među vozilima, upozorenja na frontalni sudar s automatskim kočenjem, prepoznavanja prometnih znakova, zadržavanja u voznom traku. Dostupna su i AGR ergonomska sjedala s funkcijama ventiliranja i grijanja.

Lagani turbo motori nove generacije sada se nude i s novim 9-stupanjskim automatskim prijenosom, a inače dolaze uz 6-brzinski ručni ili opcijski 7-stupanjski CVT uglađenih izmjena stupnjeva prijenosa koji vozaču omogućava da, poželi li to, sam mijenja brzine. Benzinci razvijaju od 110 do 145 konjskih snaga, a dizelaši 105 odnosno 122 KS. Svi motori već udovoljavaju budućim Euro 6d emisijskim standardima, koji će na snagu stupiti 2021. godine. Obnovljena Astra za nekoliko će se tjedana moći naručiti, a mnoge će kupce sigurno privući i naprednom opremom - od nove prednje i stražnje kamere, preko digitalnog brzinomjera, pa do nove generacije infotainment sustava. Donosi i E-Call sistem poziva u slučaju nužde, a opcijski je dostupno i bežično punjenje pametnih telefona, kao i Bose audio sistem te grijanje vjetrobrana.

Ključne riječi

Komentara 1

VE
velist
08:36 17.07.2019.

'best baj' opcija u kompakt klasi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije