Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novitet u Hrvatskoj

Nova futuristička Opel Mokka po početnoj cijeni od 135.000 kuna

27.10.2020.
u 14:47

Pretpremijera B-SUV modela koji nudi pogon na benzin, dizel ili struju.

Opel je pretpremijerno u Zagrebu predstavio novu, drugu generaciju svog B SUV modela Mokke, koja će u službenu prodaju početkom iduće godine. No, cijene su već poznate i može se naručiti. Početna Mokka s benzinskim motorom od 100 KS i s Edition paketom opreme (LED svjetla, klima-uređaj, 7” digitalna instrumentna ploča, aktivni tempomat, sustavi asistencije, 16” alu naplaci...) stoji 135.000 kuna.

Nova Mokka donosi veliku promjenu, kako u vizualnom tako i u pogonskom smislu. Izgleda zaista futuristički, 12,5 centimetara kraća je od prethodnice, a prvi će put biti - i to odmah od početka prodaje - dostupna i u potpuno električnoj izvedbi Mokka-e. Prtljažnik prima 315 litara.

Njezina ukupna dužina od samo 415 centimetara čini je lakom za manevriranje i parkiranje u gradskim i prigradskim područjima. Opel se pohvalio i za 120 kg manjom masom Mokke, što se, dakako, ne odnosi na električnu varijantu već na one s konvencionalnim motorima.

Mokka je prvi model koji donosi novi Opelov vizualni zaštitni znak, Opel vizir, kao i novu generaciju posve digitalnog kokpita Opel Pure Panel. Vozača i suvozača dočekat će dva široka zaslona veličine do 25,4 i 30,4 cm, pri čemu je središnji zaslon namjerno nagnut prema vozaču, a otvori za zrak gurnuti su u pozadinu.

Električni pogon dobro je poznat iz nedavno predstavljenih modela na struju iz PSA koncerna, poput Corse-e, Peugeota e-208 ili Citroena e-C4.

Radi se o električnom motoru koji proizvodi 136 KS i 260 Nm okretnog momenta. Brze reakcije, agilnost i dinamičnost među glavnim su karakteristikama. Elektroničko ograničenje brzine iznosi 150 km/h radi očuvanja energije pohranjene u bateriji snage 50 kWh i dosega koji prema WLTP ciklusu iznosi 322 km. Cijena Mokke-e je 231.300 kuna.

U ponudi su živahni, ali ekonomični benzinski i dizelski motori, standardno uz 6-stupanjski ručni mjenjač, a opcijski uz 8-stupanjski automatik. Benzinski 1,2-litreni trocilindraši nude 100 i 130 konjskih snaga, dok 1,5-litreni dizelaš razvija 110 KS.

Opel je vodeći u tehnologijama svjetala. Sve varijante Mokke opremljene su najnovijom generacijom LED žaruljica – od svjetala za dnevnu vožnju tipičnog Opelova dizajna do prednjih svjetala za maglu, ali i prilagodljivim svjetlima IntelliLux LED Matrix s ukupno 14 elemenata. Multimedijski sustavi kompatibilni s platformama Apple CarPlay i Android Auto nude integriranu govornu kontrolu. Dok s početnim motorom Mokka stoji 135.000 kuna, za snažniji benzinac sa 130 KS treba izdvojiti 143.900 kuna (uz 8AT mjenjač 159.200 kn). Dizelaš stoji 157.100 kn.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije