Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE VIŠE HIBRIDA

Njemačka treba dodatnih 400 tisuća punionica za električna vozila

Punionica
Žarko Bašić/PIXSELL
20.11.2020.
u 11:55

Trenutno Njemačka ima samo 33.000 javno dostupne punionice za električne automobile.

Njemačka mora do 2030. godine izgraditi najmanje 440.000 punionica za električne automobile, pokazala je studija koju je naručilo ministarstvo prometa.

Na njemačkim će cestama za 10 godina biti do 14,8 milijuna električnih i hibridnih vozila, utvrdili su autori studije.

Moguće je da će čak trebati 843.000 dodatnih javnih punionica, ovisno o tome koliko će njih biti izgrađeno za privatne potrebe i koliko će se često koristiti postojeće, pokazalo je istraživanje, objavljeno u četvrtak.

Trenutno Njemačka ima samo 33.000 javno dostupne punionice za električne automobile.

Studija predviđa da će u budućnosti dvije trećine privatnih parkirnih mjesta biti opremljeno punionicama ali one će osiguravati samo 41 posto potrebne električne energije.

"Povrh toga, imperativ su javno dostupna mjesta za punjenje", zaključak je studije.

U gradovima je potrebna jedna javna punionica na 14 vozila, a na selu jedna na 23 vozila, pokazala je studija.

Komentara 2

ZN
znam
12:21 20.11.2020.

Gledao sam dokumentarac o novoj, zelenoj, tehnologiji na Al Jezeera. Nije sve bajno kako se predstavlja: trenutno u Njemackoj ima tisuce tona turbina od vjetroelektrana koje leze po poljima. Slicno ce biti i sa akumulatorima za elektricna vozila. Jedna misao je jako bitna: nisu korporacije izmislile novu tehnologiju da spase zemlju od zagadjenja, nego da ostvare profit. Negativni ucinci nove tehnologije doci ce na naplatu 20-30 godina kasnije. Slicno je i sa mobitelima. Druga misao je ako kinezi misle zivjeti kao europljani onda treba 5 planeta a ne samo ovaj na kome zivimo. Dobro napravljen dokumentarac, pokazuje i drugu stranu nove tehnologije a ne samo onu koju radi marketing.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije