Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nissan X-Trail

Snažan dizelaš točka je na 'i' luksuznog SUV-a

Nissan X-Trail
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
12.08.2017.
u 10:56

Novi dizelski stroj japanskom golijatu daje snagu za obračun sa svim uvjetima vožnje, a 2240 kg mase do stotke stiže za 10 s

Već su se i najzagriženiji vlasnici starog X-Traila naviknuli na izgled novoga, odnosno na radikalan zaokret kojim je Nissan svoj ‘kockastog’ grubijana učinio zaobljenijim i uglađenijim, zadržavši pritom robusnost i sposobnost svladavanja i težih terena. Isprobali smo maksimalno ušminkan primjerak, s najluksuznijom opremom, najnovijom tehnologijom i odličnim automatskim mjenjačem. Od prvog pokazivanja aktualne generacije X-Traila bilo je jasno da to više nije onaj stari radni stroj. No, i novi nas je šminker i više nego dobro preveo preko svih izazova koje smo putem zamislili. Nissan X-Trail i u novom crossover izdanju ima prilagodljivi pogon na sve kotače, All-mode 4x4. Podešen za brze reakcije i vrhunsku upravljivost, automatski šalje snagu na kotače koji je najviše trebaju, što vožnju čini jednostavnijom i sigurnijom.

Bogata Tekna oprema

Novi dvolitreni dizelski agregat od 177 konjskih snaga osigurava snažna ubrzanja, pa golijat težak 2240 kg žustro ubrzava i postiže maksimalnih 196 km/h. Stotku lovi za deset sekundi. Radi tiho, uglađeno, a u svakom je trenutku spreman pružiti maksimalnu snagu.

Nissan X-Trail
1/13

Prosječno na stotinu prevaljenih kilometara troši 6,1 l. Ni slabijem dizelašu nismo imali što zamjeriti, no sa snažnijim definitivno možete svugdje.

Od dva ponuđena paketa opreme, testni primjerak ima bogatiju, Tekna razinu opremljenosti, pa je jasno da ima sve što se na jedan automobil može ugraditi. Deset parkirnih senzora, Around View Monitor sustav kamera za parkiranje, automatsko upravljanje dugim svjetlima, električni stakleni krov, el. otvaranje prtljažnika, el. podesivo vozačevo i suvozačevo sjedalo, kožom presvučen interijer, grijana prednja sjedala, klima-uređaj, radio CD, LED svjetla, sustav za održavanje vozačeve pozornosti, za prepoznavanje objekata u pokretu prilikom vožnje unatrag, za upozoravanje na vozila u mrtvom kutu, sustav za automatsko prepoznavanje prometnih znakova, za izbjegavanje frontalnih sudara - samo je to dio izdašnog popisa opreme.

Udobna i prostrana sjedala

Na udobnim i prostranim sjedalima uglađenog crossovera vozaču i putnicima na raspolaganju su svi sigurnosni sustavi, kao i oni za komfor i zabavu.

Instrumentna ploča s 12,7-cm TFT ekranom u boji pregledna je, komande audio uređaja, tempomata i Bluetooth sustava smještene su na kožom presvučeno kolo upravljača.

Nissan X-Trail 2,0 dCi Xtronic CVT All-Mode 4x4 Tekna stoji od 358.022 kune. Početna cijena za X-Trail iznosi 244.290 kuna.

Komentara 4

Avatar mrTrobec
mrTrobec
12:03 12.08.2017.

Nikada od kamiona uglađenog auta.To kupuju samo kompleksaši s malim pimpekom i velikim rukama

Avatar Drago2603
Drago2603
13:36 12.08.2017.

I ne možeš u većinu evropskih gradova ući od 2018 !

IB
ibiza
22:05 12.08.2017.

potrsnja je najmanje 7 litara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije