Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Testirali smo

Nissan X-Trail oduševljava lakoćom upravljanja

Nissan X-Trail
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/8
20.05.2018.
u 23:25

Provjereni 177 KS snažan dizelaš bez problema pokreće veliki SUV

Top izvedba redizajniranog X-Traila izgleda primamljivo, a najveći Nissanov SUV na našem tržišu uz efektnu perla narančastu metalik boju primjećen je gdje god se pojavili. Iako je X-Trail u aktualnoj trećoj generaciji izgubio terenski imidž i okrenuo se velikim crossoverima (nudi se i uz 7 sjedala), odignutost od tla od 21 cm i 4x4 pogon na testnom primjerku daju mu i ozbiljnije off-road mogućnosti.

Ali, ovakav X-Trail kojeg pokreće 2-litreni dizelaš sa 177 KS uparen s X-Tronic CVT automatskim mjenjačem primjereniji je ipak asfaltu, gdje vozaču pruža mirnu i glatku vožnju u svim režimima bez obzira na veličinu (dužina 469 cm, masa 1720 kg). Ovim se velikanom jednostavno rukuje, a pri parkiranju u najjačoj Tekna opremi pomaže i Around View Monitor koji vozaču pri manevrima na parkiralištu nudi pogled od 360 stupnjeva. Tu je i radar skriven u znaku na prednjoj maski koji je glavni dio sustava za automatsko kočenje u nuždi, a opremljen je i sustavom upozorenje na vozila u mrtvom kutu, nenamjerno napuštanje trake i čitanja prometnih znakova. Ove će godine stići i Nissanov ProPilot koji će nuditi i poluautonomnu vožnju.

Nissan X-Trail
1/16

U unutrašnjosti dominira 7” središnji ekran. Vozačko je okruženje ugodno, a materijali kvalitetni, posebno u ovoj izvedbi s presvlakama sjedala (prednja električno namjestiva i grijana) od fine kože i ukrasnim detaljima koji prate dizajn vanjštine. Prostranost je očekivano raskošna, a prtljažnik sada prima 565 litara te se može proširiti do 1982 litre.

Provjereni 177 KS snažan dizelaš bez problema pokreće veliki SUV (do stotke 10 s, 196 km/h maksimalna brzina). Izmjerili smo prosječnu potrošnju od 7,6 l/100 km i to većim dijelom u gradskoj vožnji, što se čini kao vrlo dobar prosjek. Cijena je izvedbe sa samog vrha ponude 355.965 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije