Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZEOD RC

Nissan predstavio električni bolid za 24 sata Le Mansa

nissan zeod rc (1)
Foto: Nissan
1/5
17.10.2013.
u 14:51

ZEOD RC postat će prvi automobil koji će dovršiti puni krug na Le Mansu koristeći samo električnu energiju

Nissan je ovog vikenda u sjedištu svog sportskog odjela NISMO u Japanu predstavio ZEOD RC. Ovaj električni trkaći automobil rezultat je osam mjeseci razvoja, dizajna i konstrukcije, a u japanskoj tvrtki nazivaju ga revolucionarnim. ZEOD je skraćenica od Zero Emissions on Demand, što se može prevesti kao "nula emisija na zahtjev".

Upravo ovim bolidom Nissan se namjerava iduće godine vratiti na utrku 24 sata Le Mansa. Kako tvrde u Nissanu, ZEOD RC postat će prvi automobil koji će dovršiti puni krug na Le Mansu koristeći samo električnu energiju. Automobil bi trebao doseći brzine veće od 300 km/h i prijeći krug brže od bolida klase GTE.

– Nissan ZEOD RC koristit će nikad prije viđenu tehnologiju na Le Mansu te obožavateljima pružiti vrlo jedinstveno iskustvo – rekao je Ben Bowlby, Nissanov direktor za sportske inovacije.

>> Sportski Nissan Juke Nismo u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije