Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vole li red?

Ni Nijemci nisu više ono što su bili

Nijemci
Foto: Screenshot YouTube
1/2
01.12.2017.
u 09:34

Čak 93 posto Nijemaca za volanom, dakle gotovo svi, prekoračuje dopuštenu brzinu na cesti

Njemačka je zemlja pravila, propisa i – zabrana. Nijemci vole red – ali pridržavaju li se baš uvijek pravila i zakona?

Jedan od tipičnih stereotipa o Nijemcima jest da bi radije danima čekali pred pokvarenim semaforom nego prošli kroz crveno.

Sudeći po rezultatima jednog istraživanja, stvarno bi samo 6 posto vozača prošlo kroz crveno svjetlo.

Međutim, Nijemci u biti nisu mnogo bolji od drugih Europljana, navodi Deutsche Welle. Čak 93 posto Nijemaca za volanom, dakle gotovo svi, prekoračuje dopuštenu brzinu na cesti, a 59 posto ih uopće ne daje žmigavac kad mijenja trak.

Izgleda da Nijemci ne poštuju pravila baš tako slijepo kao što se to misli...

Pogledajte i video o pripremi auta za zimu:

Komentara 3

DU
Deleted user
10:16 01.12.2017.

Za vas su svi koji zive u Njemackoj su Njemci. Naravno da se ne pridrzavaju svi u prometu pravila kad ih ima dosta koji su kupili svoju vozacku dozvolu i misle, da su neki vozaci a nemaju blage veze oo voznji i postivanju pravila.Koja otpad sve ovdje zivi nije ni cudo sto se gresi u voazkim pravilima.Mladi pogotovo voze ludo i bez mozga.

OV
Ovozemaljski
10:17 01.12.2017.

Svabo prvo u zivotu kupuje dobar auto, a onda sve ostalo. To me podsjeca na jedno geografsko i politicko podrucje zvano Balkan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije