Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvaliteta goriva

Nije svejedno kakvo gorivo točite u svoj automobil

23.11.2018.
u 11:00

S kvalitetnijim će gorivom automobil bolje voziti te će njegov motor dulje trajati jer će biti čišći i dobro podmazan

Hranite li se kvalitetno, što kvalitetnije možete, ili u sebe “ubacite” prvo što vam dođe pod ruku? Tek toliko da funkcionirate... Vjerojatno stremite što kvalitetnijoj prehrani, jer samo takva prehrana ljudskom organizmu može osigurati zdrav i dug život. Što je čovjeku hrana, to je automobilu gorivo. Imajte to na umu idući put kad na instrumentnoj ploči svojeg automobila zasvijetli žaruljica pokazivača količine goriva.

Benzini sa 100 oktana najbolje su čime možete počastiti automobil, a nude ih četiri kompanije

Ne odgađajte odlazak na benzinsku postaju jer kao što vi ne volite trčati gladni, tako ni automobilu vožnja na rezervi ne sjeda baš najbolje. Također, nije svejedno što u vozilo točite. Gorivo nije samo – gorivo. Važno je da je kvalitetno i čisto, jer s kvalitetnijim će gorivom automobil bolje voziti, moći će dati maksimum te će njegov motor dulje trajati jer će biti čišći i dobro podmazan.

Danas je na tržištu velik izbor kvalitetnih goriva. Nude ih sve tvrtke prisutne na hrvatskom naftnom tržištu. Naravno, ne traži baš svaki automobil najkvalitetnije gorivo. Koliko ćete ga kvalitetnim gorivom počastiti, osim o vašim financijama, ovisi, dakako, i o specifikacijama i starosti automobila. Starijim i slabijim automobilima nije nužno potrebno najkvalitetnije gorivo s najvećim oktanskim brojem. Neće mu štetiti, ali neće mu ni pomoći da razvije snagu koju, realno, nema.

Kvaliteta se osjeti u radu. Automobil radi mirnije, pruža malo više snage. Također, motor će mu dulje trajati

S druge strane, noviji i snažniji automobili bolje će raditi s kvalitetnijim gorivom. S obzirom na to da je dokazano da kvalitetnije gorivo i gorivo višeg oktanskog broja pozitivno utječu na performanse vozila, na trajnost njegova motora, jasno je da bi vlasnici boljih i skupljih automobila na benzinskim postajama trebali posegnuti za kvalitetnijim gorivom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije