Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost

Nevezane trudnice riskiraju gubitak djeteta

trudnica
Foto: Getty Images
11.10.2018.
u 09:35

Nevezivanje sigurnosnog pojasa u porastu je, a nevezane trudnice imaju 62% veći rizik da će izgubiti bebu

Iako je broj ove godine počinjenih prometnih prekršaja - u odnosu na lanjsku statistiku - u laganom padu, pojedinih je prekršaja više. Među negativnim trendovima koji su u porastu ističe se i nevezivanje sigurnosnog pojasa (deset posto više), a među onima koji se nisu vezali su i trudnice koje - misleći da nerođeno dijete štite - zapravo ga ugrožavaju.

Naime, mnogi vjeruju da pojas preko trbuha predstavlja opasnost za bebu. Upravo suprotno! Trudnice koje u nesreći nisu bile vezane sigurnosnim pojasom imaju 62% veći rizik da će izgubiti bebu. Bitno je samo da je pojas u pravilnom položaju. Donji pojas treba ići ispod trbuha, a gornji dio pojasa mora biti smješten između grudi, sa strane trbuha. Ako vozilo ima zračne jastuke, trudnica sjedalo treba pomaknuti natrag koliko god je to moguće.

Pogledajte video o tome koliko vrijede vozačke dozvole i kada ih trebate zamijeniti:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije