Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avantura za pamćenje

Ne morate imati motocikl, za izlet ga možete unajmiti

bikeri
Luka Stanzl/PIXSELL
26.07.2013.
u 16:00

Posao - Iznajmljivači motocikala iz Zagreba više od 80% klijenata pronalaze izvan granica Hrvatske.

Ako vi niste u jednom od stereotipnih kalupa, ne mora to biti ni vaš godišnji odmor. Možda je pravo vrijeme da se odlučite na nešto drukčiji odmor, odmor koji ne podrazumijeva odlazak automobilom do mjesta na kojem ćete provesti tjedan ili dva, a svaki će dan biti poput prethodnoga. Vrišti li iz vas bar malo avanturizma, razmislite o tome da sjednete na motor te krenete na putovanje koje ćete dugo pamtiti i prepričavati prijateljima, putovanje motociklom!

Birajte: cruiser ili touring

Ne morate odmahivati rukom, uz komentar da za to treba imati motocikl. Ideja drži vodu, čak i ako nemate vlastiti motocikl, uvjerava nas trojac iz Rocker Motorcycle Rentala, Kristijan i Igor Frljužec te Denis Muratović. Oni se bave iznajmljivanjem motocikla, i to uglavnom cruiser i touring modela.

- Već se četiri godine bavimo najboljim poslom na svijetu - vozimo se na motociklima dok radimo. I za to smo plaćeni - kaže Kristijan.

U ponudi imaju Suzuki DL 650 V-Storm, BMW R 1200 GS ABS i F 650 GS, Kawasaki VN 800 Classic i VN 900 Classic, Hondu VT 750 ACE Shadow i XL 1000 Varadero, Yamahu TDM 900 te Dragstar 1100 i Dragstar 650 uz nekoliko Harley-Davidson motocikala, od Street Glide do Sportstera 883 Custom. Redom moćna ergela, no ova tri mladića ipak nisu trebala velik početni kapital. Motocikli nisu njihovi, bar ne svi, već ih iz usluge iznajmljuju u ime njihovih vlasnika, koji na osnovu rente dobivaju proviziju. Klijenti su im većinom strani državljani. Njih 85% stiže iz drugih država, iz Amerike, Kanade, Rusije, Velike Britanije, Izraela, Brazila, Južnoafričke Republike, Belgije, Nizozemske.

- Najdraži su nam oni koji rentaju motocikl na svega nekoliko dana pa naprave brutalnu kilometražu. Nedavno je gospodin iz SAD-a, star oko 50 godina, vratio nakon što je sa Suzuki Banditom 1200 napravio 2200 kilometara u samo pet dana - objašnjavaju Igor i Denis. Taj je motociklist prošao Hrvatsku, BiH, Srbiju, Crnu Goru i Albaniju. Prelazio je granice, svladavao lošije prometnice te planinske zavojite ceste, pa njegovo putovanje zaista treba smatrati podvigom.

Dame posustaju

A gdje su dame? Trojac iz Rocker Motorcycle Rentala tužno kaže da su žene rijetko njihovi klijenti. Dvije se ipak sjećaju: djevojka iz Zagreba rentala je Dragstar 1100 na četiri dana pa nije prešla s njim ni kilometra, dok je zgodna Ruskinja dva puta pala s motora prije nego što je uopće krenula.

>>Voziti dvokotač tri je puta opasnije 
nego automobil

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije