Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERa

Najnovije izdanje Citroëna C3 ima i kameru u kabini

Citroën C3
Foto: Citroën
1/10
10.07.2016.
u 11:00

Iako slanje netom snimljenih fotografija tijekom vožnje nije preporučljivo, snimka prometne nesreće svakako može biti koristan dokaz

Citroën je pokazao najnovije izdanje najprodavanijeg modela u svojoj gami, gradskog automobila C3. Ovako upečatljiv i razigran - posebno u pokazanoj dvobojnoj izvedbi - mali bi francuz trebao donijeti dašak svježine u taj segment. Dizajn je već duže vrijeme među jačim Citroënovim adutima, a nije ni sada razočarao. Za novi C3 najavljene su i izdašne opcije za personalizaciju, pa će kupci moći dati mašti na volju.

Još više osobnog dodira

Karoserija može biti dvobojna, krov se nudi u tri različite boje, a izabrati se može i Airbump® panel premijerno uveden na bokovima Citroënova Cactusa. Najnovija tehnološka dostignuća koja je Citroën ugradio u novi C3 uključuju svjetsku premijeru za ConnectedCAM Citroën™, integriranu širokokutnu kameru visoke razlučivosti koja omogućava vozaču da s obitelji i prijateljima dijeli svoje fotografije i video snimke s putovanja. Kamera je ugrađena iza središnjeg retrovizora te je povezana s internetom. Fotografije i snimke odmah se mogu dijeliti putem društvenih mreža (što tijekom vožnje nije pametno raditi), a mogu se i spremiti, što može biti korisno, primjerice, u slučaju prometne nezgode. U slučaju sudara automatski se aktivira snimanje te se omogućuje pohranjivanje snimke duge minutu i pol (30 sekundi prije i 1 minuta nakon sudara).

Na tu high tech opremu u prostranom interijeru nadovezuju se panoramski krov i udobna sjedala izvedena u bojama i materijalima po uzoru na one kakvima bismo uredili dom. Dodirni 7-inčni ekran objedinjuje sve važne funkcije automobila. U novi C3 ulazi se bez uporabe klasičnog ključa, a jednako mu se aktivira i motor.

Od 68 do 110 konjskih snaga

Novi C3 nudi i niz opreme koja vozaču pojednostavnjuje život: navigacijski sustav 3D s glasovnim prepoznavanjem, također povezan s internetom, kameru za vožnju unatrag, upozorenje na nenamjeran izlazak iz voznog traka i nadzor mrtvog kuta. Motornu gamu čine snažni i ekonomični motori - benzinski PureTech (68, 82 i 110 KS) i dizelski BlueHDi (75 i 100 KS) - a u ponudi je i novi automatski mjenjač EAT6.

>> Dizajnerska poslastica s mjestom u premium klubu

Komentara 3

Avatar Mudonja
Mudonja
16:49 10.07.2016.

30 sekundi prije sudara?????

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
14:32 10.07.2016.

za 20iljada eura kupim posteni auto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije