Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI LEON

Najnapredniji Seat stigao u Hrvatsku po cijeni od 148.615 kn

Foto: SEAT
1/7
19.05.2020.
u 11:59

Novi Leon donosi najnaprednije pogonske sustave koji obuhvaćaju benzinske i dizelske tehnologije, komprimirani zemni plin, djelomično hibridne i plug-in hibridne tehnologije

Nova generacija Seat Leona stigla je u hrvatske prodajne salone, gdje se nudi po cijeni od 148.615 kuna. Ta početna cijena vrijedi za izvedbu s pet vrata pokretanu 1,0-litrenim TSI benzincem od 110 konjskih snaga te sa Style razinom opreme.

Četvrta generacija Seat Leona u Hrvatsku je stigla nakon novih generacija Golfa i Octavije, također kompaktnih modela iz Volkswagen grupacije koji su doživjeli smjenu generacija. Za razliku od svoje braće koja su ostala dizajnerski vrlo slična prethodnicima, na Leonu se vidi veći odmak i emocionalniji dizajnerski potpis. Dakako, postavljen je na istu MQB Evo platformu, a stiže u klasičnom hatchback izdanju i karavanskoj Sportstourer izvedbi. Dužina i međuosovinski razmak kod oba su modela osjetno porasli. Hatchback je sada dug 436,8 cm (+8,6 cm), a karavan 464,2 cm (+9,3 cm), dok je međuosovinski razmak kod oba modela sada 268,6 cm, što je pet centimetra više nego dosad. Hatchback nudi prtljažnik od 380 litara, a karavanska izvedba čak 620 litara.

Nadalje, novi Leon donosi najnaprednije pogonske sustave koji obuhvaćaju benzinske (TSI) i dizelske (TDI) tehnologije, komprimirani zemni plin (TGI), djelomično hibridne (eTSI) i plug-in hibridne (eHybrid) tehnologije. Leon 1.5 EcoTSI sa 130 KS stoji 152.512 kn, a Leonu 1.5 Eco TSI mHEV DSG Style cijena je 176.191 kn. Dizelska ponuda kreće od 162.532 kn, za Leon 2.0 TDI evo Style.

Nova generacija španjolskog kompakta diči se i novom razinom povezivosti, brojnim sustavima potpore za vozača, uzornom dinamičnošću. Dizajniran je, razvijen i proizveden u Barceloni, u proizvodnim pogonima marke u Martorellu. Izgleda markantnije od prethodnika, proporcije su mu poboljšane. Niz inovativnih tehnologija osvjetljenja uključuje ambijentalno osvjetljenje koje se proteže kroz unutrašnjost, stražnje „coast-to-coast“ svjetlo, dinamične žmigavce, LED glavna svjetla i svjetla dobrodošlice.
Novi Leon prvi je potpuno povezani automobil marke Seat te sadrži povezivost unutar i izvan automobila (internetsku navigaciju, funkcije i usluge), uključujući sustav Full Link sa značajkama kao što su Android Auto i bežični CarPlay. Također, novi Leon je i najsigurniji Seat ikad. S prediktivnom automatskom regulacijom razmaka, sustavom Emergency Assist, sustavom Travel Assist te sustavima Side Assist i Exit Assist objedinjuje neke od najnaprednijih sustava potpora za vozača kako bi se mogla ponuditi optimalna zaštita u svim situacijama.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar CarolKO96
CarolKO96
09:28 30.05.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​.k​i​s︆︅︆︅︆︅st​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

Avatar MariaJE95
MariaJE95
08:54 25.05.2020.

w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije