Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kompaktna jurilica

Najmanji Mercedesov AMG sportski coupe s 306 konja

Mercedes CLA 35 AMG 4Matic Coupe.
Foto: Mercedes-AMG
1/7
18.04.2019.
u 09:51

U odnosu na standardni CLA, AMG verzija donosi mnogo agresivniji izgled s naglašenim odbojnicima i većim naplacima od 18 ili 19 inča, stražnjim spojlerom i difuzorom straga iz kojeg proviruju dvije široke oble ispušne cijevi

Mercedes izbacuje novitete kao na traci. Nakon prošlotjedne premijere limuzinske sportske A klase, modela A35 AMG Sedan, ovoga su tjedna Nijemci, uoči premijere na salonu automobila u New Yorku, predstavili sportsko izdanje četverovratne coupe limuzine svoje A-klase – model CLA 35 AMG 4Matic Coupe.

Atraktivan sportaš u efektnoj žutoj boji ispod poklopca motora donosi 4-cilindrični 2-litreni turbobenzinski motor koji razvija 306 KS i 400 Nm okretnog momenta, istovjetan onome u hatchback izvedbi A35 AMG i limuzinskoj izvedbi A 35 AMG Sedan. Radi se, dakle, o ulaznom motoru AMG linije modela CLA, budući da se uskoro očekuje i dolazak snažnijeg modela CLA 45 AMG, koji u prošloj generaciji nudi 380 konjskih snaga.

U odnosu na standardni CLA, AMG verzija donosi mnogo agresivniji izgled s naglašenim odbojnicima i većim naplacima od 18 ili 19 inča, stražnjim spojlerom i difuzorom straga iz kojeg proviruju dvije široke oble ispušne cijevi. Snaga se preko DCT 7G mjenjača s dvostrukom spojkom prenosi na sva četiri kotača, prema potrebi (može svu snagu prenijeti na prednju osovinu dok ovisno o uvjetima na cesti ona može biti raspoređena i u omjeru 50:50 između prednje i stražnje osovine). Performanse su impresivne, do stotke ovom kompaktnom sportašu treba samo 4,9 sekundi, a maksimalna brzina je standardnih 250 km/h.

Glasovne naredbe

U unutrašnjosti u koju se ulazi kroz vrata bez okvira nalazimo već dobro poznat ambijent iz A-klase, kao i iz drugih većih modela Mercedesa. Kokpitom dominiraju dva velika digitalna ekrana povezana u jedan dugački multimedijski niz koji sadrži najnoviju verziju MBUX informacijsko-zabavnog sustava.

Mercedes CLA 35 AMG 4Matic Coupe.
1/7

Opcijski dolazi uz upravljanje bez dodira, gestama odnosno uz glasovne naredbe koje se aktiviraju riječima “Hej Mercedes”. Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, MBUX prepoznaje i razumije skoro sve rečenice iz područja informacija, zabave i uporabe vozila, čak iako se izražavaju indirektno.

Program vožnje za sklisko

Luksuzni ugođaj u kabini dodatno se može poboljšati ambijentalnim osvjetljenjem u čak 64 različite boje. Dakako, vozač može birati prekidačem na upravljaču između različitih načina vožnje. Nudi se pet AMG Dynamic select programa vožnje: „Slippery”, „Comfort”, „Sport”, „Sport+” i „Individual”, što omogućuje široki raspon karakteristika vozila - od udobnih do dinamičnih.

Oni mijenjaju odgovarajuće parametre, kao što su odziv motora i mjenjača. Novi „Slippery” program vožnje optimiziran je za kliske površine, za vožnju po zaleđenoj cesti, sa smanjenom snagom i ravnom krivuljom momenta. Glatke promjene stupnjeva i ranije prebacivanje u više stupnjeve podržavaju stabilnost vožnje.

Moguće je personalizirati i izgled digitalnog zaslona, pa se tako nude tri opcije: Classic, Sport i Supersport. Za čvrstu stabilnost po pravcu i jako dinamične performanse u zavojima zadužena je postavka ovjesa AMG Ride Control.

VIDEO Pogledajte naš intervju s Matom Rimcem:

Ključne riječi

Komentara 1

PU
paul-umpe
16:34 18.04.2019.

kad ce azijat ovo napravit.AMG ima vise modela nego sva azijska auta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije