Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobali smo

Najmanja 'jahta' na svijetu stiže iz Torina

Fiat 500 Riva
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/9
21.05.2017.
u 10:00

Fiat 500 Riva spoj je talijanskih ikona automobilizma i nautike, a isprobani model jedan je od ukupno 25 primjeraka koji su namijenjeni hrvatskom tržištu

Fiat i Riva - dvije talijanske ikone, jedna iz svijeta automobila, druga poznata po luksuznim plovilima - sjedinile su se u posebnoj seriji gradskog automobila. Fiat 500 Riva proizveden je u ukupno 5000 primjeraka, od čega ih je 25 namijenjeno hrvatskom tržištu. Prvi od njih stigao je u Hrvatsku, pa smo isprobali što nudi mališan plave boje, specifične za Riva brodove, koje zbog elegantnog dizajna mnogi ubrajaju u najljepše brodove na svijetu. Naime, njegova “večernja plava” boja karoserije stvorena je isključivo za model 500 Riva, a jednaka je onoj Aquariva Super, suvremenoj ikoni glisera i nasljedniku mitskog Aquarama.

Boja karoserije nije jedini detalj kojeg dijele Fiat i Riva. Središnji dio nadzorne ploče, izrađen od najkvalitetnijeg mahagonija s javorom, također je primjer Rivine elegancije. Putnicima nudi tople boje drveta karakteristične za boravak na (luksuznom) brodu. Interijer presvučen svijetlom kožom te natpisi Riva ušiveni na sjedala privlače pažnju. Razni luksuzni kromirani detalji također podsjećaju na “pomorski” duh Fiata 500 Riva, a spoj kromiranih i drvenih elemenata ukazuje na ideju iza ovog projekta - da svako putovanje pretvori u ekskluzivno krstarenje.

Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Iako se radi o mališanu koji se već udomaćio na tržištu, osnovni mu je dizajn još uvijek svjež, a elementi koje je ‘posudio’ iz svijeta luksuznih plovila pružaju dojam posebnosti i prestiža. Pogledamo li čisto matematički, Fiat 500 Riva stoji 30.000 kuna više od osnovnog modela 500, a ima puno više opreme. Štoviše, ima puno više skupe opreme. Riva na četiri kotača stoji 122.500 kuna. Od 25 primjeraka namijenjenih Hrvatskoj, neki su u klasičnoj izvedbi, neki dolaze kao kabriolet, a obuhvaćeni su i primjerci s automatskim mjenjačem. Naš je Fiat 500 Riva opremljen ručnim 5-stupanjskim mjenjačem čiju ručicu krasi mahagonij. Žustar benzinac isporučuje 70 konjskih snaga. Sasvim dovoljno za gradske ‘bitke’, a prije svega za laganu, opuštajuću vožnju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije