Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMPRESIVNO

Na gatu Karoline riječke otvoren Rijeka Nautica Show

Rijeka Nautica Show
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/5
29.09.2017.
u 13:27

Trodnevni sajam prati i niz popratnih događanja, od izložbi do škola jedrenja

Ovogodišnji 5. Rijeka Nautic Show svečano je u petak otvoren u riječkoj luci, a na njemu se do nedjelje, 1. listopada predstavlja 70-ak izlagača - proizvođača plovila, opreme i davatelja usluga u nautici.

Izlagači se predstavljaju na Gatu Karoline Riječke te između Adamićevog gata i Rive Boduli, a i ove godine se među izlagačima i nazočnima na otvorenju sajma moglo čuti kako je za riječki nautički sajam potrebno iznaći novu i potrebama sajma prilagođeniju lokaciju. 

Među 50-tak izloženih plovila najviše je motornih plovila domaćih brodograditelja s proizvodnim programom u skladu s mogućnostima lokalnog tržišta, a ove su godine na sajmu nešto više zastupljene i jedrilice.

Na izložbi inovacija u nautici predstavlja se 20-ak inovatora, a uz ostalo je najavljeno i predstavljanje proizvodnje hrvatskog ronilačkog odijela te projekta izrade vodocikla, kojeg provodi skupina studenata riječkog Tehničkog fakulteta "Riteh Waterbike Team".

Trodnevni sajam prati i niz popratnih događanja, od izložbi do škola jedrenja, a zadnji dan sajma, u nedjelju, 1. listopada bit će dodijeljene i nagrade najboljim izlagačima. 

Rijeka Nautica Show
1/16

Tijekom sajma održat će se i pokazna vježba Županijskog operativnog centra te okrugli stol o svjetskim trendovima i modelima zaštite morskog okoliša kod iznenadnog onečišćenja.

Za posjetitelje je predviđena vožnja gusarskim brodom "Korsaro", razgled ophodnog broda Hrvatske ratne mornarice, predstavljanje riječke jedrilice Reacher 780 te projekta riječke škole jedrenja.

Organizator sajma je Zajednica tehničke kulture Rijeka, glavni sponzor Adriatic Croatia International Club (ACI), a pokrovitelji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Grada Rijeke, Luka Rijeka i Županijska komora Rijeka.

Ključne riječi

Komentara 2

VJ
Vl jedi govna
23:15 29.09.2017.

Užas od sajma, buvljak točnije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije