Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mercedes-AMG E63

Mercedesova limuzinska i karavanska raketa sa 612 KS

18.06.2020.
u 12:41

Do stotke stiže za samo 3,4 s, a maksimalna brzina je 300 km/h

Mercedes je predstavio redizajniranu sportsku top verziju E-klase -  Mercedes-AMG E 63 4MATIC +. Najsnažnija E-klasa stiže u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi, a pokreće je poznati 4-litreni biturbo V8 benzinski motor sa 612 KS i kamionskim okretnim momentom od 850 Nm u "S" verziji i 571 KS i 750 Nm u regularnoj verziji. 

Brutalna snaga na sva se četiri kotača prenosi putem AMG SPEEDSHIFT MCT 9-stupanjskog automatskog mjenjača. Bez obzira na takvu snagu službena prosječna potrošnja je samo 11,6 l/100 km.U snažnijoj S verziji do stotke stiže za 3,4 s, a maksimalna brzina je 300 km/h (3,5 s do stotke i 290 km/h karavanska izvedba).

Novost su Multibeam LED svjetla koja je Mercedes već predstavio na redizajniranoj "običnoj" E-klasi, a AMG E63 se prepoznaje prema agresivnijem izgledu prednjeg kraja na kojem se ističe velika maska hladnjaka.


Potpuno obnovljena limuzina i karavan nude poboljšano iskustvo vožnje s ažuriranim vanjskim dizajnom, nadograđenom unutrašnjošću s AMG-specifičnim MBUX-ovim infotainment sustavom, fino podešenim podvozjem i optimiziranom aerodinamikom.

Cijena u Njemačkoj za verziju sa 571 KS je 114.000 eura, a za S inačicu sa 612 KS treba izdvojiti 125.000 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije