Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva noviteta

Mercedes GLE 625.950, obnovljeni GLC od 388.290 kn

Mercedesovi noviteti
Foto: Emil Frey
1/2
05.07.2019.
u 16:24

Model GLE opremljen je najnovijom generacijom multimedijskog sustava MBUX. Samo početni model 300d dolazi s četverocilindričnim motorom, s dvolitrenim dizelašem s 245 KS

Mercedes je u Hrvatskoj počeo prodavati svoja dva nova atraktivna SUV modela – potpuno novu generaciju srednje velikog SUV-a GLE i redizajnirani kompaktni SUV automobil GLC.

Četvrta generacija već kultnog Mercedesova srednje velikog SUV automobila koji se proizvodi od 1997. godine i prije je pripadao M-klasi (odnosno poznat je kao popularni ML), da bi ga Mercedes u promjeni nomenklature cijele game nazvao GLE (GL oznaku imaju svi SUV automobili, a dodatno slovo E označava segment), stigla je u Hrvatsku po početnoj cijeni od 625.950 kuna za verziju GLE 300d 4Matic s dizelskih 245 konjskih snaga. Pionir premium SUV modela u novoj generaciji donosi brojne novitete poput E-Activ Body Controla odnosno hidro-pneumatski aktivni ovjes koji u kombinaciji sa zračnim ovjesom donosi vrhunsku udobnost vožnje na cesti i off roadu.

Međuosovinski razmak GLE modela narastao je za 8 cm te se protegnuo na gotovo tri metra (299,5 cm), a ukupna dužina je 492,4 cm. Prostranost u kabini je vrhunska, a opcijski se nudi i treći red sjedala za odličan komfor putnika do 180 cm visine. Kapacitet prtljažnika s podignutim stražnjim sjedalima iznosi 825 litara, a kada se ona preklope kapacitet raste do 2055 litara.

Model GLE opremljen je najnovijom generacijom multimedijskog sustava MBUX. Samo početni model 300d dolazi s četverocilindričnim motorom, s dvolitrenim dizelašem s 245 KS. Svi su agregati upareni s 9G-Tronic automatskim mjenjačem i opremljeni 4Matic pogonom na sve kotače. Birati se mogu još dva 6-cilindarska dizelaša s 272 i 330 konja i jedan benzinac s 367 KS i 500 Nm.

Redizajnirani model GLC dolazi u SUV i Coupe izdanju u čak 24 izvedbe. Ušminkan mu je izgled, unaprijeđena multimedija, a novost je i Trailer Manoeuvring Assist za lakše manevriranje prikolicom. Nudi se uz niz agregata od 163 do 510 KS, a cijena početnog benzinca sa 197 KS je 388.290 kn. Početni dizelaš sa 163 KS stoji 402.667 kn.

Pogledajte video najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije