Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mercedes-benz 600

Legenda na četiri kotača: Vozili su je direktori, ali i Beatlesi

mercedes
Screenshot DW
23.10.2013.
u 09:22

Za Mercedes ova limuzina nije bila veliki financijski uspjeh, ali je njezino značenje za ugled marke iz Stuttgarta neprocjenjivo.

Prije točno pola stoljeća javnosti je bio predstavljen automobil koji je zasjenio sve ono što su proizvođači vozila do tada plasirali na tržište. Na Sajmu automobila u Frankfurtu pojavio se Mercedes-Benz 600.

Limuzina je u 60-im i 70-im godinama prošlog stoljeća bila iznimno popularna među šefovima država i glazbenim zvijezdama. Mercedes-Benz 600 vozili su i diktatori i Beatlesi. Vozilo je i tehnički i estetski bilo jednostavno posebno. Tehnička rješenja (npr. hidraulika) ili luksuz u unutrašnjosti vozila plijenili su pozornost u cijelom svijetu. Proizvodnja je prekinuta 1981. Ukupno je bilo montirano 2677 primjeraka. Za Mercedes ova limuzina nije bila veliki financijski uspjeh, ali je njezino značenje za ugled marke iz Stuttgarta neprocjenjivo.

>>Mercedes konceptom najavio izgled budućeg coupea S-klase

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije