Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNI SAVJETI

Kupujete automobil? Evo na što sve morate paziti!

auti
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
19.11.2014.
u 10:06

Ovi savjeti pomoći će vam da kupnja prođe na najbolji način

Kupovanje automobila može biti zahtjevno, uglavnom zbog toga što takve kupnje ne obavljamo često, što nas većinom čini neiskusnim kupcima. Stoga je oglasnik Njuškalo sastavio nekoliko savjeta za kupnju izvrsnog automobila na siguran način.

  • Sastanite se s prodavateljem na sigurnom, javnom mjestu. Ako se osjećate nelagodno zbog sastajanja s osobom koju ne poznajete, povedite prijatelja sa sobom. Bilo bi dobro i da povedete sa sobom osobu koja je stručna na tematskim područjima automobila i može vam pomoći da vas ne prevare.
  • Pitajte prodavatelja sve što vas zanima o automobilu. Gdje i kad je kupljen? Koliko dugo je vožen? Zašto se prodaje? Što više pitanja postavite, više ćete toga saznati.
  • Zatražite na uvid dokumente vozila. Dobar prodavač uvijek ima spremne servisne knjižice. Provjerite odgovaraju li te informacije opisu koji je prodavač dao u oglasu!
  • Obavite rutinske provjere – sjednite na vozačko mjesto i provjerite radi li sve, poput električnih podizača stakla, klime, brisača. Obiđite automobil i pregledajte boju, možda ima hrđe koja bi mogla biti pokazatelj oštećene karoserije. Provjerite gume i podignite poklopac motora te provjerite razinu ulja u motoru.

Ostale savjete možete pročitati ovdje.

>> Kupujete automobil? Evo što se nudi do 20.000 kuna!

>> Kupujete automobil, ali nemate novca za novi? Evo što se nudi za oko 50.000 kuna

>> Najskuplji oldtimeri koji se nude u Hrvatskoj: 610.000 kn za Plymouth Plazu iz 1956.!

Komentara 5

ZV
zeljko.visnic
12:13 19.11.2014.

najjača je servisna knjižica koju poštambiljaju za parsto kuna i mažu oči kupcima.

DU
Deleted user
18:00 19.11.2014.

hahaha,...i moja žena se nasmijala ovim savjetima

MI
mickeyzg
11:38 19.11.2014.

Plus obavezno provjeriti koliko dugo je dotični prodavatelj bio vlasnik auta... Ako je auto imao samo dva dana, onda je preprodavač, a oni su skloni prodavanju mačka u vreći...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije