Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Berlingo na testu

Kralj praktičnosti i prostranosti za obitelji koje vole izlete u prirodu

Citroën Berlingo
Foto: Mladen Milčić
04.01.2019.
u 09:00

Simpatičan dizajn naglašavaju razigrani detalji u živoj boji. Glavni su aduti ovog modela prostranost i praktičnost, no ugodan je i u vožnji

Putničke verzije gradskih dostavnjaka - za razliku od jednovolumena koji su doživjeli strmoglavi pad prodaje - preživjele su SUVomaniju i još se uvijek dobro drže na tržištu, pa izgleda da će ona već poznata “tko jednom proba praktičnost i prostranost obiteljskih multipraktika za slobodno vrijeme teško mijenja klasu automobila” vrijediti još dugo vremena.

Jedan je od predvodnika i utemeljitelja ove klase Citroen Berlingo, čija je treća generacija nedavno stigla naše tržište, a mi smo isprobali najopremljeniju XTR verziju s dizelskim 1,5 HDi motorom od 100 konja.

Berlingo sada nudi sve moderne sustave, bilo sigurnosne, bilo multimedijalne, kao i svi pomodni SUV automobili kojima konkurira. Dakako, u odnosu na njih je prostraniji (uz pet sjedala prtljažnik mu prima čak 775 litara) i praktičniji jer ima tri odvojena sjedala na stražnjoj klupi te dvoja stražnja klizna vrata.

Uz povišen položaj sjedenja i dobru preglednost idealan je obiteljski automobil za one koji u slobodno vrijeme vole otići na izlet u prirodu, ponekad se spustiti s asfalta. I to bez obzira što testni primjerak nije bio opremljen “grip controlom” (doplata 3900 kuna), jer i bez toga Berlingo neometano vozi makadamom.

Pouzdani dizelski 1,5 BlueHDi sa 100 KS dostatan je za ugodnu vožnju i vrlo štedljiv. Izmjerili smo 6,1 l/100 km u prosjeku. Cijena Berlinga s dizelašem od 100 konja kreće od 149.990 kuna.

Pogledajte video o prometnim kaznama - stiže stroži zakon o sigurnosti u prometu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije